Banner

Alfa en Dopper gaan verder voor water met de gloednieuwe Dopper Water Tap

30 september 2022 | Door:  Annemiek Pelle

Er gaan dagelijks nog steeds miljoenen wegwerpwaterflesjes over de toonbank. Als we zo doorgaan, komt naar schatting tegen 2040 jaarlijks in totaal 27 miljoen ton plasticafval in onze wateren terecht. Het is tijd om het anders te doen, ook bij Alfa. Daarom maken we met trots bekend dat we een van de launching partners van de gloednieuwe Dopper Water Tap zijn. 

Uit onderzoek blijkt dat mensen het hervullen van hun waterfles bij openbare watertappunten onhandig vinden. Als launching partner sluiten we ons aan bij Dopper's strijd tegen plasticvervuiling. Onze gezamenlijke ambitie is het veranderen van de manier waarop we water drinken. Met deze tap, specifiek ontwikkeld om gedrag te veranderen, kunnen we het tij tegen plasticafval keren en van tappen de nieuwe norm maken voor jou, onze medewerkers en klanten.  

Bij Alfa willen we dat elke druppel telt, en dat kunnen we met deze nieuwe Dopper Water Tap voor elkaar krijgen. Elke tap wordt geleverd met een inzichtelijk dashboard waarop te zien is hoe vaak hij is gebruikt en de impact die wij als organisatie maken in de strijd tegen plasticafval.  

Laten we de manier waarop we drinken veranderen, en laten zien dat we verder gaan voor water.  

We nodigen je graag uit bij Alfa in Wageningen om de nieuwe Dopper Water Tap te ontdekken. Probeer hem zelf uit! 

_________________________________________________________________________________________________________________

Jeroen Scheffer is namens Alfa de klantbeheerder bij Dopper

“Ik zit behoorlijk diep in de Dopper-organisatie geworteld”, zegt Jeroen Scheffer, klantbeheerder en accountant, met veel gevoel voor understatement. In 2017 is hij zelfs een tijdlang interim financieel manager om orde op zaken te stellen. Ook in coronatijd trekken Dopper en Alfa nauw samen op, zegt CEO Virginia Yanquilevich. “Ik heb mij toen heel erg in de financiën verdiept. Daarom heb ik Jeroen gevraagd om mij te ondersteunen. We moesten keuzes voor de lange termijn gaan maken, we wilden investeren in nieuwe ontwikkelingen. Dan is het heel fijn als je iemand als Jeroen kunt inzetten als sparringpartner.” De waardering gaat zelfs zover dat Jeroen wordt gevraagd aan te blijven als klantbeheerder, als hij verhuist van Alfa in Aalsmeer naar Emmen. Jeroen: “Het is twee uur rijden, enkele reis. Gelukkig is door corona videobellen heel normaal geworden. Maar eenmaal per kwartaal komen we wel nog fysiek bij elkaar. Sommige dingen kun je beter persoonlijk bespreken.”

‘Eigen mening’

Jeroen is niet de enige die namens Alfa Doppers zaken behartigt. Nick Simons is verantwoordelijk voor de interne boekhouding, Rogier van Soest is aangehaakt als fiscalist en René van Eekelen functioneert als relatiemanager. Zijn klant en accountantsteam het altijd eens? Jeroen: “Dopper neemt dingen aan maar ze hebben ook een eigen mening. Soms vinden zij mijn advies te behoudend: is dit wel een goed idee om te doen? Dan wordt het een sparringsessie. Waarom zou je dit of dat doen? Ik moet mijn mening ook weleens bijstellen. Meestal ligt de waarheid in het midden.”

‘Mooie samenwerking’

Het is juist daarom dat Jeroen bij Dopper zo wordt gewaardeerd, constateert Virginia. “Jeroen is er niet alleen maar voor de berekeningen. Hij is kritisch. Hij adviseert. Zegt soms: let op. Hij denkt mee. Hij geeft het laatste zetje als ik een goed businessplan heb gemaakt maar toch nog twijfel. Jeroen brengt ons in contact met de juiste mensen, hij wil ook een betere wereld. Het is een heel mooie samenwerking. Dit is een heel levend bedrijf. Er gebeurt veel.” Met een lach: “Maar Dopper is ook het leukste bedrijf om voor te werken!”

Annemiek Pelle

Annemiek Pelle

Marketing en Communicatie

088 2531035 | apelle@alfa.nl


Meer over Annemiek