Banner

Nieuwe portfoliomanager Tamara Been deze maand gestart

20 februari 2024 | Door:  Marina de Wit

De voortgang van projecten monitoren, projectleiders in hun proces helpen en de schakel zijn tussen directie, projectleiders en andere medewerkers. In het kort wat haar portfolio functie inhoudt en wat goed aansluit op haar studie en vorige banen.

“Een brede scoop hebben is altijd de rode draad in mijn werk geweest”, vertelt ze. “Aansluitend aan mijn opleiding technische bedrijfskunde ben ik altijd in de weer geweest met rapportages, relaties en verbanden leggen, overview willen hebben van alle aspecten van een bedrijf. Ik ben breed opgeleid en geen specialist, van veel onderwerpen weet ik wel wat af en van weinig onderwerpen heel veel, zeg ik altijd maar.” Tamara wordt dit jaar vijftig, woont met haar man en drie kinderen in Kudelstaart, maar is geboren en getogen Aalsmeerse.

Cultuur

Tot 2018 werkte Tamara bij ABN AMRO Bank en na twee jaar ‘in beween jobs’ te zijn geweest, kwam F.N. Kempen uit Mijdrecht, een kwekerij/groothandel in tuinplanten, op haar pad. “Leuk om in een nieuwe functie het bedrijfsbureau op te kunnen zetten.” Uiteindelijk zat ze bij de kweker niet meer op haar plek en kwam de vacature bij Alfa in beeld. “Ik zocht in de omgeving en de vacature sprak mij gelijk aan door de openheid van de cultuur die eruit naar voren kwam.” Ook de diversiteit van projecten en daarin de linking pin zijn trok haar aan. Met Gert Bolink als mentor werkt Tamara 28 uur per week afwisselend op kantoor Aalsmeer en Bleiswijk. Tamara ziet inmiddels de open cultuur terug op de werkvloer. “Het voelt echt toegankelijk en prettig!”

Australië

In haar vrije tijd leest Tamara het liefst romans in het Engels. “Niet te ingewikkelde verhalen, die voorkeur is ontstaan toen mijn kinderen nog klein waren en je je boek telkens snel moest kunnen dichtklappen.” Rondreizen maken met haar gezin staat hoog op haar wensenlijstje. “Ik was twintig jaar geleden in Australië en zou nog graag een keer teruggaan. De mensen zijn daar zo aardig!” Tamara bezocht ook tweemaal Amerika, Costa Rica en vorig jaar Zuid-Italië. Ze omschrijft zichzelf als gestructureerd, analytisch en zoals haar man haar noemt ‘braaf’, maar zelf zou ze het anders verwoorden: afspraak is afspraak. 

Marina de Wit

Marina de Wit

Directiesecretaresse

088 2531149 | Directiesecretaresse


Meer over Marina