Banner

Marcella de Bruijn gaat nog beter ondersteunen na behalen van haar diploma Juridisch Secretaresse

16 februari 2024 | Door:  Marina de Wit

Twee jaar geleden stapte onze collega Marcella de Bruijn (52) over van het algemeen secretariaat naar de afdeling fiscaal-juridisch. Ze wilde haar nieuwe collega’s en de vaktermen beter leren begrijpen. "Om goede ondersteuning te kunnen bieden, ben ik gestart met de opleiding Werken als juridisch secretaresse bij instituut Schoevers", begint ze.

Terminologie

Marcella licht toe dat de opleiding uit twee delen bestaat, waarbij het eerste deel haar meer aansprak. “Deel 1 stond in het teken van terminologie. Ik ging eenmaal per maand naar school, de rest kon ik thuis doen. Het tweede deel was een module opdracht via elearning.” Tussen deel 1 en 2 had Marcella een pauze ingelast, maar ze nam uiteindelijk 7 februari haar diploma in ontvangst.

Structuur

Wat ze moeilijk aan de studie vond, was het leren zelf. “Het was voor mij lang geleden, 30 jaar terug dat ik naar school ging. Ik vond het pittig om naast werk, gezin en sport weer te leren. Vooral hoe moet ik ook alweer leren vroeg ik mijzelf af. Aan de terminologie heb ik het meeste gehad. Zo weet ik nu bijvoorbeeld hoe een structuur in elkaar zit, maar ook over alle stukjes recht, zoals straf-, ondernemings-, familie- en arbeidsrecht heb ik iets geleerd.”

Adviesopdrachten

Marcella kwam er achter dat deel 2 niet helemaal haar ding was. “Ik ga in de praktijk zelf geen adviesopdrachten maken en haalde van alles door elkaar. Gelukkig ben ik enorm goed geholpen door mijn collega’s Susan Breukel die tussentijds meekeek, Miriam Timmer die mij vooral bij de laatste loodjes steunde en mijn teamleider Tjeerd van de Polder aan wie ik veel kon vragen.”

Verantwoordelijkheid

Het belangrijkste wat Marcella meeneemt, is dat ze het vak nu beter begrijpt. “Om het team goed te kunnen ondersteunen, is enige kennis handig.” Het werk van Marcella bestaat onder meer uit adviesdossiers opstarten en het regelen van de in- en uitgaande fiscale post. “Ik merk dat ik ook steeds meer verantwoordelijkheid krijg.” Inmiddels is Marcella niet meer de enige secretaresse die het fiscaal-juridische team ondersteunt, maar maakt ze deel uit van een secretaresseteam.

Marcella is tevreden met de mooie cijfers die ze heeft behaald en de ervaring die ze nu in haar functie kan toepassen. “Ik heb een afwisselende baan met leuk werk en een fijn team om te ondersteunen. Ik bedank Alfa voor deze mooie kans die ik heb gekregen!”

Links: Marcella, rechts: Tjeerd

Marina de Wit

Marina de Wit

Directiesecretaresse

088 2531149 | Directiesecretaresse


Meer over Marina