Banner

Kennismaken met Alfa tijdens inhousedag

21 november 2022 | Door:  Marina de Wit

Rond de klok van enen druppelen de eerste studenten binnen. Dertien studenten van diverse hogescholen uit de regio wacht een interactieve, informatieve middag. Na een korte rondleiding en toelichting op het programma door Frank Hogerwerf krijgen de studenten te horen waarom stage lopen bij Alfa zo leuk is: “Een jong team, doorgroeimogelijkheden, een unieke participatieregeling en niet onbelangrijk: buiten werktijd leuke gezamenlijke uitjes!

Het ijs breekt meteen tijdens de voorstelronde: elkaar leren kennen aan de hand van vragen: vorm een rij van jong naar oud. Wie komt uit welke provincie? En studeert aan welke school? Wat doe je na werktijd? Sporten, Netflixen of met vrienden afspreken? Het blijkt een sportieve groep. De studenten hebben verschillende achtergronden en beweegredenen om in de accountancy te gaan. Waar staan ze over vijf jaar? In de samenstel, controle of actief in het bedrijfsleven? Allemaal stof tot nadenken.

Gelukkig

Vervolgens aan de slag met raden wie de AA (Vivian Fransen) en RA (Jacco Pater) is. Er worden goede vragen gesteld. ‘Hoe ziet een werkdag eruit?’ of ‘Wat is het minst leuke aan je baan?’ Ook ontdekken ze wie directievoorzitter Roy Vork is. “Wat doet u allemaal als directeur?” Roy benadrukt in zijn verhaal ‘ontwikkel je vooral in datgene waarvan je gelukkig wordt.’ Paul Wijsman, de teamleider van het accountancyteam, vertelt dat hij al jaren klantbeheerder is en vooral het verhaal achter de cijfers bij een klant leuk vindt.

Eigenaar

Tijdens de speeddate ronde vragen de studenten assistent accountants Tessa van de Kuilen, Youri van der Meer en Paul van Schinkel het hemd van het lijf over hun functie bij Alfa. ‘Waar leer je meer? Bij een groot of klein bedrijf?’ Of ‘heb jij al een vast contract? Dus je bent eigenaar?’ Heb je als stagiair ook al werkdruk?” Gelukkig is het antwoord op de laatste vraag nee. ;-)

Als het einde van de middag nadert, buigen de studenten zich nog over een fraudecasus en rond vieren staat er een lekkere cocktail voor ze klaar. Nog even napraten en netwerken en dan met een goedgevulde goodybag weer naar huis!

 

Marina de Wit

Marina de Wit

Directiesecretaresse

088 2531149 | Directiesecretaresse


Meer over Marina