Banner

Jim en Mark vertellen over hun eerste periode bij Alfa

2 februari 2021 | Door:  Marina de Wit

 

Assistent accountant Jim van Vliet (23) en klantbeheerder Mark Vosmeer (30) werken respectievelijk bijna een jaar en half jaar bij Alfa. Hoe ervaren zij hun eerste periode bij Alfa?

Tja, allebei gestart in Coronatijd en we zitten nog steeds in hetzelfde schuitje. Hoe voelt dat?

Mark: Ik had geluk, want de eerste tijd mocht ik nog naar kantoor komen. Dus ik kon met veel collega's ‘live’ kennismaken. Maar ik merk dat ik collega’s en kantoor ga missen. Laten we hopen dat het oude normaal weer snel het nieuwe normaal wordt.

Jim: Ik kreeg een rondleiding in een leeg pand, best apart. Verder begint dit schuitje wel een beetje normaal te voelen. Eigenlijk voelde ik me zelfs via online kennismaken met collega's direct thuis bij Alfa.

Sluit je functie aan bij hetgeen in het sollicitatiegesprek verteld is?

Mark: Ja, de beloftes werden snel nagekomen. Bij mijn voorgaande werkgevers vond ik dat allemaal niet zo snel gaan.
Jim: Ja, mijn functie sluit eigenlijk helemaal aan bij het gesprek en wat ik ervan verwachtte.

Wat maakt jouw baan uitdagend?

Mark: De grote verscheidenheid aan klanten die onze vestiging bedient en de vragen die zij hebben. Geen dag is op die manier hetzelfde en er is altijd wel iets nieuws te leren.
Jim: De diversiteit in opdrachten. Elke klant brengt andere vraagstukken met zich mee.

Nieuwe collega’s op afstand, hoe bevalt dat?

Mark: De drempel om iemand via Teams te bellen voor een praatje is wat hoger dan op kantoor. Logisch, maar gelukkig zijn er altijd collega's die je daarvoor kunt bereiken.
Jim: Prima! In het begin is het wat lastig om je nieuwe collega’s met vragen te bellen. Gelukkig laten mijn collega’s merken dat zo'n belletje alleen maar goed is voor de gezelligheid en de samenwerking.

Waarom zou jij toekomstige werknemers Alfa aanbevelen?

Mark: Ontwikkelen in het vak zoals jij dat wilt. Ik had een keer in de wandelgangen geroepen dat ik de automotive branche interessant vond en dat het mij leuk leek daar wat meer werk voor te verrichten. Twee weken later stond ik al voor twee klanten ingepland. Er wordt meteen doorgepakt.
Jim: Alfa biedt veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Wanneer jij aangeeft dat iets jou interessant lijkt, gaan meerdere collega’s gelijk kijken of ze nog een leuke opdracht voor je hebben liggen.

Wat heeft Alfa je tot nu toe gebracht?

Mark: Ik heb vooral veel op fiscaal gebied geleerd, waarin ik mij graag verder ontwikkel. Ik mocht bij een van de eerdergenoemde automotive klanten in de Kia Stinger van de directeur rijden. Dat was een groot succes!
Jim: Bij mijn vorige baan als assistent accountant vroeg ik mezelf wel eens af of dit vak wel bij mij past. Bij Alfa ben ik erachter gekomen dat dit vak zéker bij mij past. Er valt elke dag iets nieuws te beleven en je kunt jezelf iedere dag verder ontwikkelen.

Maar…ook al een leermoment gehad?

Mark: Ik heb mijn eerste echte jaarrekeningbespreking gedaan en geleerd dat het al snel over allerlei zaken, behalve de jaarrekening, kan gaan. Kennis van de klant, branche én actualiteiten zijn dan belangrijk om snel te kunnen schakelen. Gelukkig was een collega mee voor als ik er niet uitkwam. Leuk om op die manier te leren hoe je het gesprek aanpakt.
Jim: Bij Alfa blijf je gedurende de hele opdracht betrokken. Hierdoor is het van belang dat je goed op de hoogte bent van de verschillende aspecten van de opdracht. Zowel technische verslaggeving als fiscaal maar ook de wijze hoe iets met de klant besproken kan worden. Vrij nieuw voor mij.

Wat staat er bovenaan je lijstje na corona?

Mark: Als eerste naar mijn favoriete Griekse restaurant in Maarssen voor een heerlijke maaltijd en een goed glas wijn (of misschien wel twee glazen ;-)).
Jim: Om weer tegen een bal aan te mogen trappen en na afloop van de wedstrijd gezellig een biertje doen in de kantine van S.V. Kickers '69 in Leimuiden!

Marina de Wit

Marina de Wit

Directiesecretaresse

088 2531149 | Directiesecretaresse


Meer over Marina