Banner

Jeffrey Pont al met vier maanden eerste aanspreekpunt voor zijn klanten

10 mei 2023 | Door:  Marina de Wit

Klantbeheerder Jeffrey Pont (35) werkt een halfjaar bij Alfa. Toen hij 1 november als assistent accountant bij Alfa begon, verwachtte hij na een jaar klantbeheerder te zijn. Deze verwachting werd 1 maart al werkelijkheid. Jeffrey voert zelfstandig gesprekken met zijn klanten. “De kans krijgen om mij zo snel te ontwikkelen, had ik van tevoren niet gedacht, je moet immers je klanten en alle processen leren kennen”, begint hij. “Het meedenken en vooruitkijken met de klant ging voortvarend en na een maand liep ik ook al mee in het salesteam.” Twee weken geleden voerde Jeffrey zijn eerste zelfstandige acquisitiegesprek.

Leercurve

Jeffrey: “De leercurve bij Alfa is vrij steil. De snelheid wordt uiteraard aangepast op wat iemand kan. Je wordt vrijgelaten en dat is heel fijn! Eerst ga je mee op pad met de andere klantbeheerders. Je pakt daar steeds een aantal goede punten uit mee en geef je je eigen draai aan, dus aanhaken op mijn eigen manier, met een eigen sausje eroverheen.” Jeffrey heeft klanten overgenomen, maar toch wel 80% van zijn klantenbestand is nieuw. “In processen is het soms nog wat zoeken, maar mijn collega’s geven graag uitleg. In mijn rol wil ik als generalist fungeren om onze specialisten bij Alfa te kunnen introduceren. Bij acquisitiegesprekken ga ik op zoek naar wat de klant nodig heeft. Ik begin bij de basis, aangevuld met de wensen van de klant op het gebied van fiscale of juridische ondersteuning. Fijn dat Alfa alle disciplines in huis heeft, dat maakt het makkelijk om snel te schakelen en door te pakken. Hier krijg ik energie van! Je gaat naar de klant met een goed gevulde rugzak! Los van de cijfers ben ik ook geïnteresseerd in het verhaal achter de cijfers. Erg belangrijk om het juiste advies te kunnen geven!

Energiek

Jeffrey is blij in zijn rol. “Ik kan goed met klanten schakelen en red mij prima. Het team is jong en energiek en brengt een hoop positieve reuring. Deze levendigheid valt me op vergeleken met vorige werkgevers. Door de vele (sportieve) uitjes maak je je team regelmatig mee in een andere setting. Er is oprechte interesse in elkaar en je maakt eigenlijk meteen al onderdeel uit van het team en wordt niet als nieuweling ervaren.”

Wil jij net als Jeffrey ook zo snel stappen maken in je carrière en onderdeel uitmaken van dit energieke team? Solliciteer dan vandaag nog op onze leuke vacatures zoals de assistent accountant of klantbeheerder mkb, ga naar werkenbijalfa.nl.

Marina de Wit

Marina de Wit

Directiesecretaresse

088 2531149 | Directiesecretaresse


Meer over Marina