Banner

Internationale Vrouwendag: Ilona Rademaker

8 maart 2024 | Door:  Marina de Wit

Vorig jaar begon Ilona Rademaker als klantbeheerder bij Alfa. Zij werkte 36 uur en was al zwanger bij start. Door een vroeggeboorte van haar zoontje was zij onverwachts een langere tijd niet op de werkvloer, om uiteraard alle aandacht te hebben voor haar thuissituatie.

Ilona voelt zich vereerd dat ze ondanks haar tijdelijke afwezigheid toch gevraagd is voor een leidinggevende functie in Aalsmeer die vrijkwam. “Fysiek was ik afwezig, maar zo mooi dat er wel aan je wordt gedacht”, zegt ze dankbaar. Het teamleiderschap accountancy kwam in beeld, omdat de voormalig teamleider doorstroomde naar vestgingsleider in Leiden. Ilona gaat verder: “Ik ben net weer aan het werk en werk vanwege ouderschapsverlof 28 uur.” Ilona bevindt zich nog in de fase van uitvinden en ontdekken. “Ik ben voor de eerste keer moeder geworden en ineens moet je zoveel ballen in de lucht houden. Ik ben vooral de combinatie van mijn nieuwe rol met mijn privéleven aan het ontdekken en probeer daar de juiste balans in te vinden. Ontzettend leuk dat Alfa mij deze kans en ruimte biedt! Roy Vork heeft me gezegd ‘zolang je t goed organiseert, kun je jouw rol prima in 28 uur doen. Dus daar gaan we voor!”

People manager

Na het vertrek van Paul Wijsman naar Leiden, is zijn rol opgesplitst. “Mijn collega’s Nienke Heijne en Vivian Fransen zorgen ervoor dat alles procesmatig vlekkeloos loopt, en ik heb een aanvullende rol.” Als echt mensenmens was het niet zo verrassend dat Ilona haar naam vrij snel voor de rol van people manager genoemd werd. “Groei en ontwikkeling van mijn team krijgt de hoogste prioriteit. Ik kijk naar individuele rollen en geef aandacht aan het team. Ik zal teambehoefte inventariseren, voortgangsgesprekken voeren, deelnemen aan de MT-vergaderingen en veranderingen in beleid doorvoeren.”

Ontwikkelen

Ilona is de laatste tien jaar klantbeheerder geweest. “In klantgericht werken heb ik me de afgelopen jaren goed ontwikkeld. Ik ga nu een ander deel van mijzelf ontwikkelen, namelijk leidinggeven, daar heb ik veel zin in!” Met haar helicopterview over het hele accountancyteam, haar gezin én binnenkort een nieuwe woning, zetten wij vandaag, op de Internationale Vrouwendag, Ilona als powerwoman in het zonnetje. Uiteraard is Ilona niet de enige powerwoman binnen onze organisatie: er werken circa 650 vrouwen binnen de gehele Alfa organisatie.

Marina de Wit

Marina de Wit

Directiesecretaresse

088 2531149 | Directiesecretaresse


Meer over Marina