Banner

Groeien bij Alfa is...toegroeien naar een volgende stap

20 december 2022 | Door:  Marina de Wit

Sinds april 2020 maakt ook Jim van Vliet deel uit van de ‘Alfa familie’. De 25-jarige assistent accountant is het gelukkig alweer bijna vergeten, maar rond zijn start stond ons leven helemaal in het teken van het volhouden van de coronamaatregelen. Het volhouden is gelukt, ook bij Alfa, want 2½ jaar later staat Jim aan de vooravond van een nieuwe uitdaging, namelijk het zelfstandig klantbeheerderschap. De afgelopen periode heeft hij zich volop ontwikkeld en groeit hij toe naar een volgende stap in zijn nog prille carrière.

Overstap

Via een collega en LinkedIn kwam hij in contact met Frank Hogerwerf en Paul Wijsman. Het eerste gesprek staat hem helder bij. “Het gesprek ging namelijk voor een groot gedeelte over voetbal”,  lacht Jim, die een passie heeft voor voetbal.” Toch werd hij ook :-) getriggerd door de functie én Alfa, al moest het beeld dat hij daarvan had, wel even worden bijgesteld. “Bij Alfa dacht ik aan tuinbouw en Agro, maar Alfa bleek ook vele mkb-klanten te bedienen.” Jim waagde de overstap naar Alfa en zonder spijt. Jim: “Het theoretische gedeelte van mijn AA-opleiding heb ik inmiddels bij Alfa afgerond en ben nu onder begeleiding van Sonja Overes bezig met mijn praktijk.”

V3-gesprek

Regelmatig gaat Jim in gesprek met zijn leidinggevende. “In mijn V3-gesprek bespreek ik samen met Paul Wijsman wat ik wel en niet leuk vind. Paul doet daar ook écht iets mee, hij luistert naar je.” Wat is een V3-gesprek? Als lerende organisatie zijn de reguliere beoordelingsgesprekken een tijdje terug verruild voor  V3-gesprekken. De drie V’s staan voor Versterken, Veranderen en Vooruit. De volledige regie en verantwoordelijkheid voor het gesprek en proces ligt in jouw handen. Hoe mooi is dat? Dat je dus structureel zelf richting geeft aan je persoonlijke ontwikkeling. Wat heb jíj nodig om de komende jaren te ontwikkelen en met plezier bij Alfa te blijven werken? In het V3-gesprek kijk je ook samen hoe jij bijdraagt aan beleidsthema’s en het driejarig ontwikkelplan.

Zelfstandig

Naast het reguliere werk voor klanten trekt Jim ook ander werk naar zich toe. Werk dat bij hem past. “Bijvoorbeeld in de IT of betrokkenheid bij social media. “Ik heb privé een actief Instagram account over honden, dus ik weet er het nodige vanaf!” De laatste tijd heeft Jim ook steeds meer zelfstandig klantbesprekingen. Jim: “Leuk! Uitdagend! Ik ben volop in ontwikkeling. Ik heb nu een stuk of tien nieuwe klanten onder mijn beheer. Ik breng bijvoorbeeld de Q4-actie onder de aandacht bij mijn klant op basis van cijfers uit het Alfa Management Paneel. Mooie verantwoordelijkheid! Ik bespreek ook fiscale adviespunten en soms gaat er bij speciale vraagstukken een collega mee van de fiscaal-juridische afdeling. Uiteraard spar ik regelmatig met onze senior klantbeheerder hoe ik zaken moet aanpakken. Ik maak gebruik van de vrijheid die Alfa mij biedt, maar het is ook fijn dat er ‘op je gelet’ wordt of je het aan kan en je kunt altijd iemand aanschieten voor hulp. Bij Alfa voelt dat heel laagdrempelig”, aldus een tevreden Jim.

 

Marina de Wit

Marina de Wit

Directiesecretaresse

088 2531149 | Directiesecretaresse


Meer over Marina