Banner

Frank Hogerwerf: 12½ jaar in dienst bij Alfa

13 juli 2021 | Door:  Marina de Wit

Van bleu jochie naar senior klantbeheerder met ambitie

Een bleu jochie, op een afgetrapte fiets, in net pak gecombineerd met een plastic zak.’ Zo kan Frank zich herinneren hoe hij zich presenteerde op zijn eerste sollicitatiegesprek met René van Eekelen en Paul Wijsman. “Ik was een van de eerste stagiairs op kantoor Aalsmeer. Paul werd mijn begeleider.” Frank hield van grappen en grollen (red. nog steeds trouwens :-)) en nam zijn scriptie niet zo serieus. “Ik vond het werk hier veel te leuk voor. Uiteindelijk netjes afgerond met een voldoende.”

Als assistent accountant in combinatie met zijn praktijkopleiding AA/mkb werd Frank serieuzer. “Het samenstellen gebeurde in een klein team en het rapportagesysteem bestond toen nog uit slechts een Excel bestand.” Geen enkel feestje is in al die jaren aan zijn neus voorbijgegaan. “Tot laat in de uurtjes was ik van de partij en standaard eindigden we vroeg in de ochtend bij de shoarmatent. Vooral het mountainbike weekendje in Maastricht en de trip naar Berlijn waren hierin hoogtepunten. Maar ook zeker alle sportactiviteiten en klantuitjes.”

Blij gevoel

Als klantbeheerder richtte Frank zich op de ZZP’er en daarna op de kleine ondernemer met personeel. “De klantenkring van huisartsen veranderde in mkb klanten en loonwerkers.” Al snel werd Frank zelf stagebegeleider en kwam erachter dat ook sales hem goed lag. “Ik krijg een heel blij gevoel van gesprekken voeren, een klik creëren en gezelligheid, maar ook samenwerken, coördineren en alles tot een goed einde brengen. Waar ik echt een hekel aan heb, als dingen niet helemaal lekker lopen.”

Oriënteren

Recent heeft Frank zijn PO-traject doorlopen en zit hij nu in de keuzereflectiefase. “Leuke ervaring dit traject: je leert andere dingen dan alleen vakinhoudelijk. Ik leid nu het project periodieke rapportage waarbij uniformiteit en kwaliteit centraal staan.” Vanuit zijn PO-traject kan hij drie richtingen uit: specialist, manager of commercie. Frank: “Ik ben me op alle drie aan het oriënteren. Ik ben begin dertig en aan het onderzoeken hoe mijn carrière er verder uit gaat zien. Wat ik heel graag doe is op de achtergrond anderen verder helpen.“ Naast zijn van nature verbindende rol met collega’s heeft hij die ook met klanten: moeilijke zaken in Jip & Janneketaal uitleggen en altijd in oplossingen denken.

Kansen

Waarom al 12½ jaar bij Alfa? “Ik maak deel uit van een jong team, laagdrempelig, je krijgt snel verantwoordelijkheid: op mijn 25e had ik al m’n eigen klantenkring. Er liggen kansen zat, net als vrijheid: heb je de wil, pak ze dan! En het allerbelangrijkste: het plezier bij Alfa!”, aldus de jubilaris.

Altijd lekker sportief bezig zijn, in teamverband.
Helemaal rechts onderste rij: Frank Hogerwerf

 

Marina de Wit

Marina de Wit

Directiesecretaresse

088 2531149 | Directiesecretaresse


Meer over Marina