Banner

Collega's Roxanne Walters en Maudy Smit vertellen over hun eerste periode bij Alfa

9 februari 2024 | Door:  Marina de Wit

Roxanne Walters (22) werkt ruim vier maanden bij Alfa als sales backoffice medewerkster en ondersteunt voornamelijk de acquisiteurs. Maudy Smit (23) werkt ruim zeven maanden als secretaresse bij Alfa en zorgt vooral dat de receptiewerkzaamheden op rolletjes lopen. Hoe bevalt de eerste periode bij Alfa?

Hoe heb je je eerste maanden bij Alfa ervaren?

Roxanne: "Ik voelde me meteen thuis in het salesteam!"
Maudy: "Ik werk binnen een gezellig secretariaatsteam met een fijne sfeer! Ik ben met open armen ontvangen en kan bij iedereen terecht voor vragen. Heel positief dus!

Is de functie wat je ervan verwachtte?

Roxanne: "Door de vacature had ik wel al een beeld bij de leuke werkzaamheden zoals agendabeheer,  offertes maken, etc. Mijn standplaats is Aalsmeer, maar vanaf februari werk ik elke woensdag vanuit ons nieuwe kantoor in Leiden en ga ik soms naar Bleiswijk. Deze afwisseling maakt werken bij Alfa extra leuk. Ik kan hierdoor mijn netwerk vergroten.. Ook heb ik de mogelijkheid gekregen om deels thuis te werken. Lekker flexibel!"
Maudy: "Als receptioniste doe ik inderdaad wat ik ervan verwachtte: telefoon aannemen, klanten ontvangen, mail bijhouden, bestellingen plaatsen, etc. Inmiddels zijn mijn taken ook weer verder uitgebreid."

Heb je voldoende uitdaging en ontwikkelmogelijkheden?

Roxanne: "Elke dag valt er wel iets nieuws te leren. Dat geeft mij voldoende uitdaging! Mijn dagen zien er hierdoor steeds anders uit!"
Maudy: "Volop mogelijkheden! Ik ondersteun nu ook het marketingteam en word meegenomen in het onboardingsproces van nieuwe klanten. Het valt mij op dat er binnen Alfa vele mogelijkheden zijn om jezelf (verder) te ontwikkelen."

Zou je nieuwe medewerkers Alfa aanbevelen?

Roxanne: "Absoluut! Je komt terecht in een warm team met behulpzame medewerkers. Het wordt gewaardeerd als je meedenkt in nieuwe processen."
Maudy: "Ik zou Alfa zeker aanbevelen bij anderen. Iedereen bij Alfa wordt gelijk behandeld wat de werksfeer fijn maakt."

Kun je iets zeggen over de samenwerking binnen je team?

Roxanne: "Dat gaat mij goed af! Wanneer je werk snel oppakt, krijg je een blijk van waardering. Daarnaast vind ik het leuk om successen en ervaringen binnen mijn team te delen en daar weer van te leren."
Maudy: "De samenwerking gaat heel goed. Ik word goed geholpen met alles en wat ik doe wordt enorm gewaardeerd wat het werken nog leuker maakt. We overleggen goed met elkaar en ondersteunen elkaar waar nodig als een echt team."

Heb je doelen op korte termijn?

Roxanne: "Mijn doel is om onze acquisiteurs zo goed mogelijk te ondersteunen. Hier krijg ik positieve reacties op en ik kan ik niet wachten om ze nog meer te ontzorgen."
Maudy: "Ik hoop nog meer te kunnen leren de komende tijd en ik verwacht het onboardingsproces mij steeds meer eigen te maken wat enorm leerzaam en leuk is."

links: Maudy, rechts: Roxanne

 

Marina de Wit

Marina de Wit

Directiesecretaresse

088 2531149 | Directiesecretaresse


Meer over Marina