Banner

Annelies Schuler gestart als senior overnameadviseur

7 september 2021 | Door:  Marina de Wit

Annelies Schuler is deze maand gestart als senior overnameadviseur bij Alfa Consultants. De 53-jarige Utrechtse heeft 25 jaar een eigen administratie- en belastingadvieskantoor met twintig medewerkers geleid en heeft vorig jaar haar aandeel hierin verkocht. Het werd tijd voor een nieuwe stap en een nieuwe opleiding.

Goede indruk

Via haar opleiding tot Register Adviseur Bedrijfsopvolging raakte zij in gesprek met Stephan de Groot, ook overnameadviseur bij Alfa Consultants, die bij haar een goede indruk van Alfa achterliet. “Ook via een vriendin die estate planner bij Alfa is, had ik positieve geluiden gehoord over Alfa. Tijdens mijn eerste dagen bij Alfa viel mij de combinatie van vrijheid in dienstverband op: gelijk veelvuldig contact met klanten en collega’s, het openstaan voor nieuwe ideeën en gelukkig is er bij Alfa geen sprake van een bepaald keurslijf.”

Begeleiden

Haar hoofdtaak bij Alfa Consultants wordt als senior adviseur het begeleiden van fusie- & overnametrajecten. “ Inmiddels ben ik al met een aantal klanten in gesprek geweest en aan de slag gegaan, er is herkenning over en weer in zo’n ver- of koopproces! Het voelt echt als een voordeel als je zelf zo’n pittig proces hebt doorgemaakt.” Annelies is van oorsprong een fiscaal jurist. “Hierdoor moet ik wel opletten dat ik tijdens zo’n gesprek niet teveel de fiscale kant ga belichten, want daar zijn andere specialisten voor bij Alfa.” Annelies haar standplaats wordt vestiging Aalsmeer.

Studeren

Annelies is moeder van dochter Ilse (26) en zoon Sam (22) en in haar vrije tijd zeilt ze bij voorkeur wekelijks op haar eigen zeilboot (voor de kenners: een Standfast Loper) die ze samen met haar zusje bezit. “Meestal varen we vanuit Naarden het Markermeer op, eventueel door naar het IJsselmeer of een rondje Pampus.” Naast het zeilen is studeren haar tweede grote hobby. “Eigenlijk leer ik altijd. Ik heb bijvoorbeeld bedrijfskunde gestudeerd, psychologie & coaching, RB belastingadvies-opleiding, fiscaal recht, Italiaans en Business English, vaar- en zeilbewijzen en recent dus de opleiding Register Adviseur Bedrijfsopvolging. De meeste van deze studies komen mooi samen in de rol die ik bij Alfa ga vervullen.”

Laagdrempelig

Zij omschrijft zichzelf als een ‘analytisch, enthousiast, geïnteresseerd, leergierig en betrokken’ persoon, eigenschappen die Annelies natuurlijk ook prima in haar rol van adviseur van pas komen. Kan zij al iets zeggen over de start bij Alfa? Ja: de sfeer is goed! “De collega’s zijn laagdrempelig en gunnen elkaar veel, dat valt op. Verder zijn ze betrokken en tijdens mijn voorstelrondje oprecht geïnteresseerd.”

Wij wensen Annelies veel succes bij Alfa!

Wil je meer weten over Alfa Consultants? Kijk dan ook eens op Alfa Consultants - Alfa Accountants en Adviseurs

Marina de Wit

Marina de Wit

Directiesecretaresse

088 2531149 | Directiesecretaresse


Meer over Marina