Esther Leonards - ter Steeg

Esther Leonards - ter Steeg

Assistent accountant

Sinds 1 februari 2011 werk ik bij Alfa in Zutphen, na eerder al administratieve ervaring te hebben opgedaan in het bedrijfsleven en bij collega-accountantskantoren. Bij Alfa ben ik senior assistent accountant. Mijn klanten zijn vooral ondernemers in het midden- en kleinbedrijf, waar een kantoor als Zutphen in gespecialiseerd is. Vooral met accountant Annemarie Lankhaar vorm ik vaak één team voor de klanten die we samen hebben, veelal de wat grotere bv’s.

Voor die klanten maak ik de jaarrekeningen en vul ik de aangiften vennootschapsbelasting en inkomstenbelasting in. Het is werk waarvoor ik veel contact heb met al mijn klanten. En juist die directe contacten maken het werk als senior assistent accountant leuk. Elke jaarrekening is anders. Elke klant is anders. Bij veel ondernemers kom ik elk kwartaal over de vloer: om de cijfers van de afgelopen periode te bekijken en te checken waar ten opzichte van het vorige jaar de verschillen zitten. Daardoor leer je die klanten ook beter kennen.

Natuurlijk heeft de digitalisering – zeker bij Alfa – veel veranderd in het accountancywerk. Maar niet alles is te automatiseren. Als assistent accountant heb je toegevoegde waarde. Er kan bij een klant zomaar een foutje zijn gemaakt bij het boeken van posten.

Alfa is voor mij een fijne werkgever. Ook doordat we ver zijn met het hybride werken. We krijgen als medewerkers de mogelijkheid om deels thuis en deels op kantoor te werken. Er is hier ruimte voor een goede werk-privébalans. Alfa kijkt niet alleen maar naar het werk, maar ook naar de mensen zelf. Hier op kantoor zijn dat fijne collega’s. Zutphen is niet het grootste Alfa-kantoor, maar het is er gemoedelijk en gezellig.

Privé ben ik getrouwd, samen hebben we twee kinderen. Ik ben een echte Achterhoekse: geboren in Dinxperlo, tegenwoordig woonachtig in Keijenborg (gemeente Bronckhorst).


Recente artikelen van Esther

Ondernemer in beeld | 101-jarig De Witte Smid gaat met vierde generatie de toekomst in

Ondernemer in beeld | 101-jarig De Witte Smid gaat met vierde generatie de toekomst in

19 januari 2022

Het is misschien niet de meest voor de hand liggende naam voor een grote leverancier van aanhangwagens: De Witte Smid. Lees hier waar de naamgeving en meer vandaan komt.

“Ik heb er klanten bij voor wie ik al tien jaar werk”

“Ik heb er klanten bij voor wie ik al tien jaar werk”

25 november 2021

Ze had er al aardig wat jaartjes administratieve ervaring op zitten bij verschillende werkgevers. Maar bij Alfa in Zutphen houdt Esther Leonards-ter Steeg het alweer tien jaar vol.