Banner

Alfa Consultants wordt Premium Partner Dealsuite: exclusief platform voor aan- en verkoop grote bedrijven

29 maart 2023 | Door:  Rémon Kwant

Alfa Consultants, de corporate financepraktijk van Alfa Accountants en Adviseurs is Premier Partner geworden van Dealsuite. Dealsuite is een overnameplatform dat bedrijven helpt gericht te zoeken naar kopers en verkopers. Dealsuite is vooral gericht op corporates en andere grote ondernemingen. Veel overnameadviseurs en investeringsmaatschappijen maken er al gebruik van. Via Alfa Consultants kunnen ook klanten van Alfa en van andere accountantskantoren een gebruikerslicentie kopen - met aantrekkelijke korting.

Ja, kopers en verkopers bij elkaar brengen kan ook via Brookz, een ander - en groter - overnameplatform waarbij Alfa Consultants is aangesloten zegt Rémon Kwant, overnameadviseur Noord- en Oost-Nederland bij Alfa. “Maar Brookz is een platform dat voor iedereen toegankelijk is. En daar zit niet iedere ondernemer op te wachten, om zijn bedrijf openbaar zichtbaar te koop te zetten. Grotere partijen houden dit meestal nog buiten het personeel en hun klantenportefeuilles en verkennen de markt op een andere manier. Om onrust te voorkomen, voor deze groep bedrijven, is het besloten platform Dealsuite dan interessant. En het is niet alleen discreter, het is ook gerichter. Dealsuite mikt op de professionals, de M&A-adviseurs die overnames begeleiden zoals wij doen bij Alfa Consultants.”

Veel vraag, weinig aanbod

Ondanks de iets stagnerende economie, de stijging van de rente en de hoge inflatie is het ‘booming’ op de overnamemarkt constateert Rémon, sinds januari in dienst van Alfa Consultants. Daarvoor vervulde hij in twaalf jaar tijd meerdere functies bij ABN Amro, onder meer het financieel begeleiden van overnametransacties. “Ik vergelijk het met de woningmarkt van twee jaar terug: veel vraag, weinig aanbod. Er is genoeg reuring in de markt. In de installatiebranche en de transportsector kom je heel veel transacties tegen. En ook in de IT-wereld is genoeg te doen. Personeel vinden is tegenwoordig in elke branche een probleem. Dat beperkt ondernemers in hun groei. Steeds vaker hoor ik dat als reden om een ander bedrijf over te nemen.”

Alfa-klant kan zelf zoeken

Op basis van een algoritme maakt Dealsuite matches tussen bedrijven die interessant kunnen zijn. Bedrijven met een actieve overnamestrategie kunnen via Alfa ook zelf aan de slag op het Dealsuite-platform. Zij kunnen dan zoeken naar geschikte bedrijven om over te nemen. Ook kunnen zij die ondernemer op eigen initiatief contact opnemen met de verkopende partij of diens adviseur. Rémon: “Het idee is dan ook dat we gezamenlijk het traject gaan starten wanneer de klant een geschikt bedrijf heeft gevonden. Alfa Consultants kan de koper vervolgens begeleiden bij alle stappen die bij het overnametraject horen. Van het opstellen van een geheimhoudingsovereenkomst en het bepalen van de bieding tot de closing. Ook zullen we klanten die van het platform gebruikmaken regelmatig proactief attenderen op kansen in de markt.”

Realtime inzicht in de markt

Ondernemingen die op overnamepad zijn kunnen op Dealsuite ook zoekopdrachten plaatsen. Daarnaast kunnen bedrijven zich op het platform als strategisch koper presenteren aan de aangesloten verkopende adviseurs.

Rémon: “Je hebt via Dealsuite realtime inzicht. Je weet precies wat er in de markt speelt. Daardoor loop je ook niet meer de kans transacties te missen. Het gebeurt tegenwoordig vaak genoeg dat je achter het net vist als je niet in de eerste ronde van de kennismakingsgesprekken meegaat.” Dankzij het partnership met Alfa krijgen ondernemers die zich aansluiten bij het platform 25 procent korting. Bedrijven met een omzet tot 50 miljoen betalen dan voor een licentie geen 5000 euro maar 3750 euro exclusief btw. Dat kan via info.dealsuite.com/alfa.

Alfa Consultants: richting top-10

Alfa Consultants telt inmiddels vijftien medewerkers. De ambitie is om op te stomen richting de top-10 van de corporatefinancekantoren. Ook daarvoor is het samenwerkingsverband met Dealsuite bedoeld, zegt Rémon. “Bij de 150 opdrachten die Alfa Consultants in 2022 heeft begeleid zaten we in tweederde van de gevallen aan de verkoopkant. Met het Premier Partnership bij Dealsuite kunnen we de klanten van Alfa nu nog beter adviseren als zij een bedrijf willen overnemen.”

Rémon Kwant

Rémon Kwant

Adviseur / Projectleider Fusies en Overnames

088 253 3253 | rkwant@alfa.nl


Meer over Rémon