Banner

Persoonlijk Financieel Overzicht (PFO)

21 maart 2023 | Door:  Carla Hoornenborg

In tijden van crisis ben je als ondernemer vooral bezig je bedrijf gezond te houden. Maar heb jezelf als ondernemer wel iets geregeld als er wat met je gezondheid gebeurt en daardoor arbeidsongeschikt ontstaat of je zelfs komt te overlijden.  Niet de leukste scenario’s van het leven maar wel belangrijk om dit goed geregeld te hebben. In veel situaties blijkt dat als er iets is geregeld, dit niet afdoende is in de huidige tijden van inflatie.  Met een Persoonlijk Financieel Overzicht (PFO) krijg je duidelijk inzicht in deze situaties. 

Wat is een PFO?

Een PFO is een weergave van jouw persoonlijke financiële situatie bij lang leven, waarbij de gezinssituatie het uitgangspunt is. In dit overzicht zijn de persoonlijke inkomsten en (gewenste) uitgaven per jaar vermeld.  Daarnaast worden alle bezittingen en schulden weergegeven met de ontwikkeling van dit vermogen naar de toekomst toe met daarin verwerkt de toekomstige inkomsten en uitgaven.  

Het persoonlijk financieel overzicht geeft een doorkijk van je huidige situatie naar de toekomst. De aankoop van een woning, het krijgen van kinderen of als deze gaan studeren, de vraag wanneer je als ondernemer met pensioen wil gaan maar ook arbeidsongeschiktheid en overlijden kunnen als scenario’s in een financieel plan verwerkt worden.  

Persoonlijk adviesgesprek 

We nemen de uitkomsten graag met je door in een adviesgesprek. De antwoorden op bovenstaande vragen worden in het Persoonlijk Financieel Overzicht Rapport grafisch weergegeven waardoor het prettig leesbaar is. Het PFO-rapport is de basis om een financieel plan op maat te maken. Met dit plan gaan we stappen zetten om jouw financiële einddoel te behalen en geven we een inzicht in de betaalbaarheid van jouw scenario’s. 

Het PFO kan jaarlijks worden aangepast en bied je hiermee een financieel houvast voor nu en de toekomst.  

Meer weten over het PFO?  

Neem dan gerust vrijblijvend contact met me op via choornenborg@alfa.nl of telefoonnummer 088-2531262.
Ook kun je terecht bij één van mijn collega’s Maarten Westerveld via mwesterveld@alfa.nl of telefoonnummer 088-2533553 en Harm te Hennepe via htehennepe@alfa.nl of telefoonnummer 088-2531257.  

 

Carla Hoornenborg

Carla Hoornenborg

Fiscaal adviseur

0882531262 | choornenborg@alfa.nl


Meer over Carla