Banner

Ambitieus Alfa nu met groot aantal diensten ook actief vanuit Winterswijk

7 juli 2021 | Door:  Arjan Kruisselbrink

'Centralisatie' is tegenwoordig het credo bij veel grote accountantskantoren en banken. Lokale vestigingen sluiten de deuren, en of de klant maar zo vriendelijk wil zijn om alles via internet of op afstand te regelen. Des te opvallender is het dat een accountantsorganisatie als Alfa tegen de stroom inzwemt. In Winterswijk bouwde Alfa de bestaande vestiging van Novel Groep uit tot een fullservicekantoor, met een compleet pakket aan diensten voor mkb-ondernemers.

Een ander logo op de gevel van Roelvinkstraat 1-13 is niet het enige verschil met wat tot anderhalf jaar terug nog Novel Groep was. Alfa heeft een fors aantal extra diensten toegevoegd aan het pakket. Het past in de trend om zich als brede accountantsorganisatie te profileren, zegt senior klantbeheerder Robert Berendsen. “De toegevoegde waarde van Alfa is dat we veel meer doen. Natuurlijk staat de jaarrekening ook bij ons centraal. Maar er zijn veel meer zaken die spelen bij een ondernemer. Die ondernemer kan bijvoorbeeld met vragen zitten of de medewerkers in zijn team elkaar wel goed aanvullen. Daar hebben we DISC-adviseurs voor, die een persoonlijkheidsanalyse uitvoeren. Die komt ook van pas bij bedrijfsopvolging in de familie: heeft je beoogde opvolger wel de juiste kwaliteiten?” 

Scherpe tarieven 

Ondernemers ‘ontzorgen’ noemt collega-klantbeheerder en accountant Edwin Roerdink. “Ja, dat zullen heel veel accountants zeggen. Maar als je ze spreekt, dan blijkt dat heel erg tegen te vallen. We adviseren over zaken als testamenten, over de continuïteit van een bedrijf als er iets gebeurt, over oudedagsvoorzieningen, of je wel op tijd begint aan de overdracht van je bedrijf. En dat combineren we met standaardproducten zoals een aangifte inkomstenbelasting.” 

Duurzaam ondernemen 

Ook duurzaam ondernemen staat hoog genoteerd bij Alfa, dit jaar de hoogst gewaardeerde werkgever onder de accountantsbureaus in de MT500-peiling. Robert: “Duurzaamheid gaat voor steeds meer ondernemers een rol spelen. Daar adviseren we met een brede kijk, het gaat bij Alfa niet alleen maar over de zonnepanelen op je bedrijf. We zijn niet voor niets een B Corp, een keurmerk voor ondernemingen die ook naar mens, milieu en maatschappij kijken. En we doen dat praktisch, want onderaan de streep moet er nog altijd geld worden verdiend.” Salaris en personeel is weer een ander specialisme van Alfa. In Winterswijk zit een eigen team van Alfa Salaris en Personeel klaar voor ondernemers die HRM liever uitbesteden aan een externe partner met kennis van zaken. 

Focus op midden- en kleinbedrijf 

Met het kantoor in Winterswijk  wordt, samen met de Alfa-vestigingen in Zelhem, Aalten en Zutphen, de Achterhoek bediend. Relaties zijn vooral actief in het midden- en kleinbedrijf, met specialismen als horeca, retail en bouw/maak-industrie. Daarnaast heeft het aandeel agrarische relaties recent een forse boost gekregen: Alfa heeft de agrarische portefeuille van collega-accountant Mazars overgenomen. Meer groei ligt het in verschiet, denkt Edwin. “Er zit flink wat economische activiteit in deze regio. Je ziet het aan de groei in de bedrijfsterreinen. En vanuit Winterswijk heb je flink wat grensoverschrijdende handel. Omdat we samenwerken met DFK International kunnen we ook klanten die internationaal opereren van dienst zijn. Het toerisme is groot in deze streek, en die klanten profiteren weer van ons partnership met brancheorganisatie HISWA-RECRON.” 

Over Alfa

Alfa is een adviesorganisatie voor het midden- en kleinbedrijf en de agrarische sector. Opgericht door en voor ondernemers en al meer dan 75 jaar actief. Met 35 vestigingen en ruim 1000 medewerkers biedt Alfa (lokaal) ondersteuning op het gebied van accountancy, belastingen, salaris en personeel, subsidies, bedrijfsadvisering, financiële dienstverlening en alles wat daarmee verband houdt. Kijk voor meer informatie  op www.alfa.nl

Arjan Kruisselbrink

Arjan Kruisselbrink

Directievoorzitter

088 2531300 | akruisselbrink@alfa.nl


Meer over Arjan