Banner

Zuivelindustrie stapt over van EDI-Zuivel naar eDairy

27 september 2023 | Door:  Hans de Bie

Op dit moment ontvangt Alfa EDI-zuivelberichten van je melkfabriek, waarvoor je ons hebt gemachtigd. Met ingang van 2023 is de Nederlandse zuivelindustrie overgestapt van het EDI-Zuivel bericht naar het nieuwe eDairy bericht voor de aanlevering van zuivelgegevens. Waarschijnlijk heb je hier al eerder een bericht van je melkfabriek over gehad, zoals dit voorbeeld van Friesland Campina. Ook Alfa is vanaf 13 september 2023 overgestapt naar eDairy. Deze overstap isgemaakt om mee te gaan met de nieuwe standaarden op het gebied van data-uitwisseling. Dit betekent voor jou dat je de machtiging in JoinData goed moet keuren zodat we afgesproken rapportages voor je op kunnen maken. 

Dit bericht is verschenen op 7 september en is geupdatet op 27 september.

Waarom stappen we over?

Binnen Alfa waren we gewend om te werken met het EDI-Zuivel bericht om de zuivelgegevens op te halen om rapportages op te kunnen stellen. Dat bericht bevatte gegevens van de melkgeldafrekening en data over de levering en de kwaliteit van de melk. Deze gegevens gebruiken wij in de financiële rapportages, als jij ons hier in het verleden toestemming voor hebt gegeven.

Met het eDairy bericht, voldoet het zuivelbericht aan de actuele internationale standaarden en huidige privacywetgeving. Dit is de belangrijkste reden voor de overgang. Het dataverkeer zal verlopen via het platform JoinData. Wil je meer weten over JoinData, kijk dan dit filmpje.

Wat vraagt dit van jou?

Om de overstap soepel te laten verlopen beschikt Alfa nu over een tijdelijke eDairy machtiging, waarmee de zuivelgegevens worden opgehaald.. Dit is echter een tijdelijke machtiging en het is daarom van belang dat de definitieve machtiging wordt goedgekeurd door jou als melkveehouder of geitenhouder, in JoinData. Met deze goedkeuring kunnen wij voor jou de financiële administratie blijven verwerken.  Het is belangrijk dat de machtiging op tijd wordt geaccordeerd, zodat de gegevens automatisch opgehaald kunnen blijven worden. Klik hier voor een handleiding voor het goedkeuren van de machtiging.   

Heb je nog vragen naar aanleiding van dit bericht, neem dan contact op met je klantbeheerder of het dichtstbijzijnde Alfa kantoor. Wij helpen je graag verder.

Hans de Bie

Hans de Bie

Marktmanager Food & Agri

088 253 1015 | hdebie@alfa.nl


Meer over Hans