Banner

Hiep hiep Alfááá! Drie mooie klasseringen in MT500

23 juni 2022 | Door:  Marco Vermin

Op 23 juni is de MT500 gepubliceerd en het is driemaal reden tot juichen bij Alfa. Eén: we continueren onze eerste plaats in de categorie ‘Goed werkgeverschap’ onder de advocaten- en accountantsbureaus en management consultancy. Twee: in diezelfde categorie, maar dan overall, stijgen we met reuzenstip van negen naar twee. En drie: ook onze inspanningen op het gebied van duurzaamheid worden (h)erkend. Vorig jaar vierde, dit jaar naar de tweede plaats. 

De MT500 is aan de 22ste editie toe. Het is de jaarlijkse peilstok voor de reputaties van bedrijven in ons land. Met die historie heeft de ranglijst van zakenmagazine Management Team inmiddels de nodige autoriteit. Ook doordat Management Team professionals uitsluitend laat oordelen over hun eigen categorie. Onder vakgenoten zien we dat worden gewaardeerd. In de overall-categorie Advocatuur, Accountancy en Management Consultancy is de negende plaats van 2021 ingeruild voor een tweede in 2022. Die klassering dankt Alfa aan de optelsom van vijf onderdelen: klantgerichtheid, productleiderschap, de kwaliteit van de uitvoering, goed werkgeverschap en duurzaamheid. 

Weer nummer 1 in de categorie ‘Goed werkgeverschap’ 

Ook in die laatste twee categorieën behalen we hoge scores. De eerste positie met betrekking tot ‘Goed werkgeverschap’ is zelfs gecontinueerd na vorig jaar. Daarmee staat er een stevig fundament onder onze recruitmentcampagne ‘Groeien bij Alfa’ die vorig jaar is gestart. De vele mogelijkheden voor medewerkers om zich verder te ontwikkelen en de MEBO-participaties zijn daarin speerpunten. Ook wij ondervinden dat de arbeidsmarkt stagneert, maar juist de erkenning als beste werkgever kan ertoe bijdragen dat kandidaten Alfa eerder weten te vinden. 

Duurzaamheid: tweede plaats 

Niet minder trots zijn we op het ‘zilver’ in de categorie duurzaamheid onder de collega’s in de advocatuur, de accountancy en de managementconsultants. Al sinds 2014 hebben we het B Corp keurmerk, als een van de koplopers in het Nederlandse bedrijfsleven. Die stijging is een stimulans om door te groeien naar de positie van duurzaamste accountantsorganisatie van het land. 

De drie bovenstaande klasseringen dragen ertoe bij dat we op de eindranglijst van 500 bedrijven op een eervolle 143ste plek staan. Ook hier is de progressie groot: vorig jaar vielen we net buiten de top-200 (201). Het zijn bekroningen die op een gelukkig moment komen. In 2022 hebben we er precies tachtig jaar op zitten, de voorgangers van Alfa meegerekend. Ook kregen we van de SRA een positieve review. 

Feestje op alle vestigingen 

De prachtige scores in de MT500 van dit jaar zijn het werk van meer dan 1000 medewerkers die Alfa inmiddels telt. Daarom deelden alle medewerkers op 23 juni mee in de feestvreugde!  

Bekijk het bijbehorende persbericht.
Bekijk het artikel dat verschenen is in het MT500 magazine en op MT Sprout hier

Marco Vermin

Marco Vermin

Lid Raad van Bestuur

088 2531000 | mvermin@alfa.nl


Meer over Marco