Alfa Accountants opnieuw beste werkgever in jaarlijkse MT500

Wageningen 23 juni 2022 - In de jaarlijkse MT500 die op 23 juni bekend is gemaakt zijn er opvallende klasseringen voor Alfa Accountants en Adviseurs. De eerste plaats als beste werkgever in de categorie Advocatuur, Accountancy en Management Consultancy is gecontinueerd. In de overall-ranglijst van de categorie wordt Alfa tweede. Nog een tweede positie is er voor de inspanningen op het gebied van duurzaamheid. “Een reden om trots te zijn en een beetje feest te vieren”, aldus Marco Vermin, lid van de Raad van Bestuur van Alfa en onder meer verantwoordelijk voor HR.

De MT500 is inmiddels aan de 22ste editie toe. Het is de jaarlijkse peilstok voor de reputaties van bedrijven in ons land.

Weer nummer 1 in de categorie ‘Goed werkgeverschap’

Alfa is het afgelopen jaar positief opgevallen, al stond de organisatie ook vorig jaar al bovenaan als beste werkgever in de categorie Advocatuur, Accountancy en Management Consultancy“ Het is het resultaat van jarenlang investeren in onze medewerkers”, zegt Vermin. “Of je hier nu secretaresse of directielid bent, je telt net zo hard mee. Dat zie je ook terug in onze structuur. Ben je in vaste dienst, dan ben je gelijk mede-eigenaar van onze organisatie. We kennen namelijk geen partnerstructuur maar het bedrijf is voor 100% in handen van de medewerkers”. Deze structuur is uniek voor de sector en zorgt dat we echt oog hebben voor de ontwikkeling van onze medewerkers. Dit komt onder andere tot uiting in een eigen erkend opleidingsinstituut. Medewerkers ervaren ons als een leuke en betrouwbare werkgever met aandacht voor het belang en welzijn van haar medewerkers. Daarnaast geven medewerkers aan voldoende mogelijkheden voor ontwikkeling te ervaren en dat zij kansen kunnen creëren om te groeien bij Alfa."

Duurzaamheid: tweede plaats

In de MT500 scoorde Alfa een tweede plaats op het gebied van duurzaamheid onder de collega’s in Advocatuur, de Accountancy en de Managementconsultants. Naast goed werkgeverschap heeft Alfa heeft ook hoge ambities op het gebied van duurzaamheid. “Eigenlijk zijn we een beetje teleurgesteld in deze tweede plaats. We zijn immers de duurzaamste accountantsorganisatie van Nederland ”, zegt Fou-Khan Tsang, voorzitter van de Raad van Bestuur. “Al sinds 2014 zijn we, als een van weinige in deze categorie, een

B corp organisatie. Een internationale erkenning met een hoge standaard op het gebied van duurzaamheid. De impact van duurzaamheid op het bedrijfsleven wordt steeds belangrijker. Zeker in deze tijd met grote onzekerheid over de energieprijzen. Als trusted advisor willen we ondernemers helpen met het ontwikkelen van een meer duurzame bedrijfsvoering.”

In het ‘totaalklassement’ van de eigen categorie gaat Alfa van een negende plaats vorig jaar naar een tweede nu.

///EINDE PERSBERICHT///

Noot voor de redactie: wil je meer weten over Alfa Accountants en Adviseurs? Neem dan contact op met Fou-Khan Tsang, voorzitter van de Raad van Bestuur van Alfa via telefoon 088 2531000 of e-mail ftsang@alfa.nl.