Banner

De BGT-check is weer van start!

27 mei 2021 | Door:  Anouk Korendijk

In Nederland worden percelen, water, groen, gebouwen en wegen weergegeven op een digitale kaart: de Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT). Voorheen gebruikte verschillende instanties, verschillende kaarten. De BGT zal door alle overheden gebruikt gaan worden, en daardoor kunnen huidige perceelsgrenzen gaan schuiven. De RVO nodigt landbouwers met de “BGT-check” uit om de deze nieuwe grenzen te (laten) controleren.

De uitnodiging

Met de BGT-check kan de landbouwer zien wat zijn nieuwe topografische grenzen zijn. Vervolgens kan de landbouwer, of zijn adviseur, aangeven of hij wel of niet eens is met de perceelsgrenzen. Hiervoor staat een termijn van 6 weken na ontvangst van de uitnodiging. Pas na ontvangst van een uitnodiging, heeft de landbouwer de mogelijkheid om de nieuwe perceelsgrenzen in de BGT-check applicatie van het RVO in te zien en eventueel opmerkingen hierover te maken. De BGT-check uitnodigingen zijn tussen mei en oktober 2020 voor het eerst verstuurd, en per mei 2021 volgen wekelijks nieuwe uitnodigingen.

Hulp nodig?

Wellicht roept het intekenen van percelen negatieve herinneringen op, maar het is belangrijk om de BGT-check zorgvuldig in te vullen. Deze nieuwe grenzen kunnen gevolgen hebben voor de landbouwers. Er zijn meerdere routes om perceelsgrenzen aan te passen, maar de BGT-check is de minst lastige. Heb je de uitnodiging voor de BGT-check ontvangen? Alfa beoordeelt graag samen met jou of deze nieuwe grenzen juist zijn en doorloopt alle stappen van de BGT-check.

Anouk Korendijk

Anouk Korendijk

Stafmedewerker Bedrijfskunde

088 2531016 | akorendijk@alfa.nl


Meer over Anouk