Wij delen veilig

Bij Alfa vinden we het belangrijk dat je bestanden veilig met ons kunt delen. Daarom bieden wij onze klanten en relaties een eigen ‘uploaddienst’ aan. Veilig en effectief. Het versturen van bestanden via een USB-stick, cd en/of dvd behoren hierbij definitief tot de verleden tijd en het is ook een zeer goed alternatief voor het versturen van bestanden per e-mail.

In de praktijk zien wij ook vaak dat onze klanten en relaties gebruik maken van opslagdiensten zoals Dropbox en/of gebruik maken van uploaddiensten zoals WeTransfer. Alfa raadt deze mogelijkheden af, omdat hier jouw privacy in het geding kan komen. Wij kunnen je geen garantie geven dat deze bestanden onverhoopt voor anderen doeleinden worden gebruikt. Daarom biedt Alfa je een eigen uploaddienst, zodat je veilig met ons bestanden kunt delen.

Alfa’s uploaddienst in de praktijk

Alfa’s uploaddienst werkt veilig door en effectief.

Klik allereest op de knop 'Uploaden'. Er wordt een venster zoals hieronder geopend.
1. Voer jouw emailadres in, zodat we weten wie de afzender is.
2. Voer het e-mail adres in van jouw contactpersoon bij Alfa.
3. Wil je nog extra informatie toevoegen, dan kun je dat hier ingeven.
4. Voeg de bestanden toe die je wilt verzenden naar Alfa.


Heb je een verkeerd bestand toegevoegd, dan is dat geen probleem, klik dan op de x-je en het wordt verwijderd. Als je klaar bent met het toevoegen van de bestanden, klik dan op ‘Volgende’. Als alles gelukt is krijg je onderstaande melding te zien.

Controleer je eigen e-mail adres, klopt het adres klik op JA, ga door…anders klik op x.

Er verschijnt vervolgens een scherm waarin een verificatiecode ingegeven dient te worden:

Door deze verificatie voorkomen we dat vreemden, namens jou mail aan Alfa kunnen verzenden via de uploadportal.

Open je eigen mailprogramma. Je hebt een mail ontvangen van “SmartLockr Notifications” met daarin een verificatiecode voor het Uploadportaal.  Deze mail ziet er als volgt uit:

Geef de code in die per mail is ontvangen, en klik daarna op de knop 'verzenden'

 


Na klikken op verzenden krijg je in beeld een bevestiging dat er succesvol is verzonden, tevens wordt er een e-mail naar je verzonden van “Wij delen veilig – Alfa” met daarin een samenvatting. In deze samenvatting staat het e-mail adres van de ontvanger, alsmede welke bestanden er zijn geplaatst.

De medewerker van Alfa ontvangt een mail dat je bestanden hebt geplaatst en kan deze verder in behandeling nemen.

Nu uploaden