Banner

Klantbeheerder Mikey timmert aan de weg bij Alfa

12 oktober 2023 | Door:  Mikey Bastiaanssen

Er zijn maar weinig accountants bij Alfa die met gemak een overkapping in de tuin bouwen. Of in huis een babykamer verbouwen. Mikey Bastiaanssen doet het. En hoe kan het ook anders: hij begon z’n schoolcarrière met een opleiding in... de bouw, met het doel uitvoerder te worden. Uitvoerder werd hij niet, net zo min als horecamanager, z’n tweede studie. Maar bij Alfa is hij helemaal op zijn plek. Zeker sinds hij in april het woordje ‘assistent’ mocht schrappen en nu officieel accountant is.

In die rol komt Mikey steeds vaker over de vloer bij klanten van het kantoor in Raamsdonksveer. Want klantbeheerder worden, dát is waar hij zich momenteel op richt. “Ja, het is vooral het contact met klanten dat mij aanspreekt. Je hebt als klantbeheerder altijd wat anders te doen. Elk bedrijf is weer anders. Ook omdat ik zowel klanten in de tuinbouw als in het midden- en kleinbedrijf heb.” Het is wennen, erkent hij zelf ook.
“Ik ga mee met andere klantbeheerders, maar voer deze gesprekken ook al veelvuldig zelfstandig. Ik draai ook al mee in het salesteam van het kantoor. Dat betekent dat je ook zelf gesprekken gaat voeren met prospects, of zij klant willen worden. Ik heb ondertussen al aardig wat van die gesprekken gevoerd, maar ik merk dat ik nog wel een paar stappen kan zetten.”

Goede begeleiding bij Alfa

Het is werk waarbij hij goed wordt begeleid. Mikey: “Als ik naar een prospect toe ga,
kan ik altijd een collega-klantbeheerder of de sales manager vragen mee te gaan.
Of mij iets meer kan vertellen over de branche. Wat er speelt, waar ik op moet letten.
Ik kan ook heel veel terugvallen op collega Johan Brienen die mij heeft begeleid toen ik naar Alfa kwam.”

Selectie van drie kantoren

Sinds begin januari 2021 versterkt hij het kantoor in Raamsdonksveer. Alfa is niet zijn eerste werkgever in de accountancy. “Ik ben begonnen bij ABAB, maar ik was op zoek naar iets anders. Ik had een selectie gemaakt van drie kantoren. Een klein kantoor,
een middelgrote organisatie zoals Alfa en een groot kantoor. Ik had al snel door dat een klein kantoor net even te klein was. Daar kon ik niet behalen wat ik wilde.
En een groot kantoor vond ik weer te bureaucratisch.”

Geen uitvoerder in de bouw

Uiteindelijk is het opvallend dat hij zich op z’n 31ste accountant mag noemen.
Na een verdwaald jaar op de havo (‘ik deed er niet veel aan’) kon hij alleen maar terug naar het vmbo Kadergerichte leerweg. Handig als hij is, lag een opleiding in de bouw in het verschiet. “Na 4 jaar vmbo en 1 jaar mbo (richting uitvoerder) kwam ik erachter dat uitvoerder worden het niet was voor mij. Ik ben toen weer vier jaar lang gaan studeren voor horecamanager. Maar ook dat was het niet helemaal. Wel kreeg ik op die opleiding iets mee van administratie. Dat vond ik interessant. Het was een gok, maar ik ben toch de hbo-opleiding accountancy gaan doen”, zegt de leider van een vrienden-voetbalteam van VV Hoeven. “Voetballen doe ik zelf al een jaar of tien niet meer. Elke zondag is het gezellig, met een biertje na afloop.”

Flinke kluif

Het accountancywereldje kende hij al via vriendin Monique. Maar een flinke kluif is de studie wel. “Het zou lastig voor mij worden, zeiden ze. Maar ik heb mijn hbo-studie zonder vertraging afgerond. En omdat ik nog wel zin had om verder te leren, ben ik doorgegaan voor de AA-titel”, zegt hij niet zonder trots. Mikey kijkt alweer verder. “Over een jaar ben ik ook tekenbevoegd. Dan mag ik mijn eigen jaarrekeningen tekenen. Ik moet daarvoor een jaar lang nog dossiers aanleveren bij het bureau Vaktechniek van Alfa.”
Verder kijken wil hij nog niet. “Eerst maar die tekenbevoegdheid, daarna zien we wel.”

Ook omdat er in huize Bastiaanssen in Hoeven weer een verandering in de gezinssituatie aankomt. Na zoon Noud verwachten Monique en Mikey in november de tweede.
De babykamer is met dank aan papa al klaar.

Mikey Bastiaanssen

Mikey Bastiaanssen

Klantbeheerder

088 2532064 | mbastiaanssen@alfa.nl


Meer over Mikey