Banner

Groeien is goed, maar niet ten koste van alles

29 november 2022 | Door:  Trudy Aardenburg

Echte Waarlanders uit ’t Veld, naar eigen zeggen. De familie Stegers. Wanneer je ze vraagt naar hun bedrijf, dan zijn ze vooral trots. “We hebben een mooi bedrijf waar de sfeer goed is,” zegt mede-eigenaar Rob Stegers. Samen met broer Ed staat hij aan het roer van ABC Hekwerk. De onderneming die vader Stef, inmiddels 33 jaar geleden, oprichtte. En de onderneming waar de derde generatie recent aan boord is gestapt.

Een klik 

In de kantine schuift oprichter, vader en opa Stef dagelijks aan de koffietafel aan. Verder bemoeit hij zich er niet meer mee. Althans, niet vaak. Hij startte het bedrijf samen met zijn broer, waarmee hij toentertijd ook al een goedlopend metselbedrijf had. “Ik zag een advertentie in de krant van ABC Hekwerk. Ze zochten een partner in Noord-Holland en dat leek me wel wat. Het klikte met de eigenaren en de deal was snel beklonken.”

Kennis over en ervaring met metaal was er niet, maar kunde in het bouwvak des te meer. “De start was bewust een voorzichtige,” vult Rob zijn vader aan. “We haalden iemand binnen met verkoopervaring in hekwerk, onze tante Ans vroegen we voor de binnendienst en mijn broer Ed en ik deden de montage. In het begin zeker geen dagtaak, dus het was goed dat we het metselbedrijf er nog bij hadden.”

Mond-tot-mond

Ondanks de minimale metaalkennis leverden de heren vanaf de start altijd vakwerk. De mond-tot-mond reclame deed zijn werk en het bedrijf groeide in de loop der jaren naar wat het nu is. “Groeien is geen must meer. Dit is een ideale grootte, er hoeft wat ons betreft geen bus bij. Het gaat goed zo, we hebben een mooi team en ondernemen met louter eigen vermogen. Dat willen we graag zou houden. Groeien is goed, maar mag nooit ten koste gaan van datgene wat we belangrijk vinden. Een wijze les die we van onze vader hebben geleerd.”

Alfa Accountants en Adviseurs voorziet het Noord-Hollandse familiebedrijf waar nodig van advies. Daarnaast maken ze onder andere de jaarrekening op en voeren ze de loonadministratie uit. Alfa relatiemanager Maurice: “Bij ABC Hekwerk hebben ze hun zaken goed voor elkaar. Ze staan altijd open voor ons advies en is er regelmatig contact. Als je het ons vraagt, zijn ze het schoolvoorbeeld van een familiebedrijf dat zich met eigen geld heel goed staande houdt.”

Van links naar rechts Rob, Ed, Daan en Stef Stegers

Visitekaartje

Anno nu houdt Rob zich vooral bezig met kantoorwerkzaamheden, werken broer Ed en zoon/neef Daan in de montage en zorgt (groot)vader Stef dat de omgeving van het pand netjes is en blijft. Hun mooiste klussen zijn die klussen waarbij de klanten tevreden zijn. “Dat klinkt erg cliché,” zegt Rob. “Maar het is nu eenmaal zo. Hoe hard je ook je best doet om online zichtbaar te zijn of bijvoorbeeld advertenties plaatst, je medewerkers en het afgeleverde werk zijn je visitekaartjes en kunnen je maken of breken.” 

De Noordkop verkennend op zijn racefiets kwam Rob laatst in Middenmeer een hele straat tegen met bedrijfspanden omheind met ABC hekwerk. Hij maakte snel foto’s van zijn fietsmaten in actie met de hekken op de achtergrond. Vader Stef weet precies op welke plek het was: “Ooit hebben een maat en ik daar alle funderingen zelf nog gestort en de schuifpoorten later ook geplaatst. Ik denk wel een stuk of twintig. Ons vakwerk van toen staat dus nog altijd.” 

Trudy Aardenburg

Trudy Aardenburg

Directiesecretaresse

06 21371198 | taardenburg@alfa.nl


Meer over Trudy