Banner

Aan ambitie geen gebrek: Verkeer Centrale Nederland

29 juli 2022 | Door:  Mark Vermeulen

Trots is hij het meest op de mensen. En op de groei die het bedrijf doormaakt. De kansen die er liggen zijn legio. En het is niet de vraag of, maar wanneer ze die gaan pakken. Dit is het verhaal van Verkeer Centrale Nederland. Dit is het verhaal van twee ondernemende broers met een flinke portie ambitie. Een enthousiaste Ruud Jong vertelt.

“Na de middelbare school, wilde ik naar de politieschool. Ik was echter te jong, zo bleek. Niets doen en afwachten is niet mijn ding, dus volgde ik het Politie brugjaar en ronde deze met succes af. Met het behalen van dat diploma bleek ik ook de basispapieren om beveiliger te worden te hebben gehaald. Een zaadje was geplant.”

Want ook al bleef de liefde voor de politie, de interesse in het vak beveiliging was gewekt en Ruud besloot ook de praktijkpapieren te halen. Om dat moment was er namelijk een grote vraag naar beveiligers en weinig vacatures bij de politie. Hij rolde simpelweg het vak in en ging aan de slag als allround beveiliger.

“De verkeersregelaarspapieren volgde, net als de vele opdrachten waarvoor ik werd gevraagd. Mijn broer Koos was inmiddels ook aangestoken met interesse voor het beveiligersvak en haalde, net als ik, alle benodigde papieren. Jong Beveiliging was een feit, de klussen volgden elkaar snel op en we groeiden flink door. We leverden diensten variërend van mobiele surveillance en objectbeveiliging tot cameratoezicht en evenementbewaking.”

Verkeer Centrale Nederland

Hun naam was gevestigd. En de broers ontwikkelden hun bedrijf door. Inspelen op de vraag vanuit de markt, daar bleken ze goed in. Een nieuwe bedrijfstak werd opgericht. Het leveren van gecertificeerde verkeersregelaars voor bij evenementen, calamiteiten, weg- en bouwwerkzaamheden.

“In 2017 zijn we Verkeer Centrale Nederland gestart. Naast het leveren van verkeersregelaars, leveren we tevens advies en benodigde wegafzettingen. Van het opstellen van verkeersplannen, ter goedkeuring aanvragen van verkeersmaatregelen bij de wegbeheerder en de inzet van tekstwagens. Van advies tot uitvoering. We nemen alles uit handen.”

Financiële partner

Met de oprichting van Verkeer Centrale Nederland en het vormen van een nieuwe organisatiestructuur werd Alfa Accountants en Adviseurs ingeschakeld als nieuwe financiële partner. “We hadden behoefte aan een partij die proactief met ons meedenkt. Een partij die ons voorziet van het advies dat we nodig hebben wanneer er vragen zijn en bij verdere groei van de onderneming. Want uiteindelijk draait het om één ding. Je wilt het gewoon goed geregeld hebben. Voor je team en voor je klanten. Je wilt je zaken op orde hebben. Zeker wanneer er aan ambitie geen gebrek is.”