De Overal dichtbij Postcast

De Overal dichtbij Podcast  

In augustus 2020 is de eerste podcast van Alfa gelanceerd. In de Alfa Overal dichtbij Podcast geven we luisteraars een kijkje in de keuken van onze organisatie maar met name in de wereld van onze klanten. Waar liggen onze klanten wakker van? Wat zijn dilemma’s waar ondernemers tegenaan lopen en waar moeten ze rekening mee houden voor een ‘gezonde toekomst’? 

Podcast 1: Verrassend dichtbij in coronatijd

In de eerste aflevering, ‘Dichtbij de coronacrisis’, praten Annemiek Pelle, Marketing & Communicatie en Marco Vermin, lid Raad van Bestuur van Alfa over de coronacrisis. Welke impact heeft de coronacrisis op de klanten van Alfa? Er wordt gesproken over creatief ondernemerschap en omdenken in crisistijd. Maar ook wordt er vooruit gekeken. In deze eerste aflevering krijgen ondernemers tips voor een pandemieproof bedrijf. Hoe blijft je bedrijf gezond en hoe neem je de juiste beslissingen? De podcast geeft stof tot nadenken!


Podcast 2: Dichtbij ondernemen in een uitdagende tijd

n deze aflevering, ‘Dichtbij ondernemen in een uitdagende tijd’ hebben we het over ondernemen in een tijd waarin alles niet vanzelfsprekend is. De coronacrisis, de druk van de maatschappij, duurzaamheidsvraagstukken, milieumaatregelen. Het is een bijzondere tijd, die zorgt voor flink wat uitdagingen bij agrarische ondernemers. Er moeten keuzes worden gemaakt met het oog op de toekomst. Niet makkelijk maar wel noodzakelijk! 


Podcast 3: Dichtbij de overname van een bedrijf

We nemen in deze derde aflevering de luisteraars mee in alles wat er komt kijken bij een bedrijfsovername. Het zijn niet alleen de financiële aspecten die belangrijk zijn, maar juist ook de emotionele aspecten. Het bespreekbaar maken van wensen en je gevoel is zo belangrijk, net zoals de juiste mensen invliegen en op tijd starten. Het is een omvangrijk traject en het kost tijd, energie en geduld om alles van A tot Z te regelen. Je hebt het tenslotte over het levenswerk van een agrarische ondernemer. 


Podcast 4: Dichtbij goede managementinformatie

Managementinformatie is in de agrarische sector van belang om vinger aan de pols te houden. Ondernemers willen doordachte keuzes maken op basis van actuele cijfers. Het Bedrijfs Analyse Systeem (BAS) van Alfa biedt cijfers en kengetallen en geeft inzicht hoe de bedrijfsvoering van een agrarische onderneming eruit ziet. Met behulp van BAS kun je ook beter vooruit kijken en sturen op een gezonde toekomst. In deze vierde aflevering spreken Jan Dirk Berends, melkveehouder en relatiemanager van Alfa in Langenboom en Annemiek Pelle over het belang van goede managementinformatie.

Podcast 5: Dichtbij Prinsjesdag

Op dinsdag 21 september is het Prinsjesdag. In deze vijfde aflevering praten Jasper Gorter, senior belastingadviseur en stafhoofd van bureauvaktechniek fiscaal en Annemiek Pelle over de aanloop richting Prinsjesdag. Wat zijn de plannen van het demissionaire kabinet? Zijn er al zaken uitgelekt? Waar moeten ondernemers rekening mee houden? De luisteraars worden meegenomen in de verwachtingen. Tevens worden tips gegeven waarop dit jaar nog geanticipeerd kan worden. Een podcast met praktische tips die zeker de moeite waard is om te luisteren!