Banner

Invullen Gecombineerde Opgave mogelijk tot en met 15 juni

1 mei 2023 | Door:  Marloes ter Woerds

Minister Adema maakte onlangs bekend dat hij een maand extra de tijd geeft voor het invullen van de Gecombineerde Opgave, waardoor de uiterlijke datum opschuift naar  15 juni 2023. Belangrijke reden voor dit uitstel is de complexiteit van het nieuwe Gemeenschappelijk Landbouw Beleid, waarvoor landschapselementen en (eventueel) bufferstroken moeten worden ingetekend.

Moet jij je percelen nog intekenen en kun je daarbij wat hulp gebruiken? Wij kunnen je hierbij ondersteunen. Denk hierbij aan het nummeren en intekenen van alle percelen (eventueel) inclusief bufferstrook. Daarnaast kunnen we de landschapselementen op de juiste manier  toevoegen. Ook het controleren van de door jezelf ingetekende/gevulde Gecombineerde Opgave behoort tot de mogelijkheden.

Amper herstelmogelijkheid in definitieve aanvraag

Tussen 15 oktober en 30 november moeten alle landbouwers nog een definitieve opgave insturen naar RVO. Feitelijk gebruikte oppervlakten en daadwerkelijk uitgevoerde eco-activiteiten, die door omstandigheden nu niet zijn opgegeven, kunnen volgens LNV/RVO niet hersteld worden bij de definitieve aanvraag.

Meer lezen over het nieuwe GLB? Ga naar www.alfa.nl/glb.

Neem tijdig contact op

Ondanks een maand uitstel is de indienperiode beperkt en blijft het goed opletten bij het invullen van de Gecombineerde Opgave. Een fout is snel gemaakt en de herstelmogelijkheden zijn zeer beperkt. Wacht dus niet te lang met het insturen van de opgave. Mocht je ondersteuning willen hebben van een adviseur neem dan zo spoedig mogelijk contact op met een van onze bedrijfskundige adviseurs:

Belangrijke data:

Marloes ter Woerds

Marloes ter Woerds

Bedrijfskundig adviseur

088 2531253 | mterwoerds@alfa.nl


Meer over Marloes