Alfa en Triodos Bank organiseren studieclub bijeenkomst

20 april 2022 | Door:  Bertus Dijk

In samenwerking met Triodos Bank heeft Alfa onlangs een studieclub bijeenkomst georganiseerd. De beoordelingscriteria van financieringsaanvragen en het berekenen van financiële ratio’s en cijfers stonden centraal. We kijken terug op een geslaagde ochtend.

Donderdag 31 maart heeft Alfa weer een studieclub bijeenkomst georganiseerd in Hardenberg. De studieclub – bestaande uit 12 agrarische ondernemers – komt regelmatig bijeen om over diverse onderwerpen te sparren en kennis en ervaringen met elkaar te delen.

Meer inzicht en kennis

Een van de deelnemers is Henk Hakkers. Hij heeft een melkveehouderij in Anerveen en is al jaren lid van de studieclub. Hij is positief over de bijeenkomsten. Hakkers: ,,Er komen in overleg met de leden verschillende onderwerpen aan de orde die uitgediept worden. Op deze manier krijg je meer inzicht en doe je extra kennis op.” Volgens Hakkers is het een goede manier om met collega’s en de spreker of adviseur dieper in te gaan op een onderwerp. ,,Er wordt je een spiegel voorgehouden. Je krijgt beter inzicht in je eigen situatie en ziet sneller waar je sterke punten en je verbeterpunten liggen.”

Tijdens de bijeenkomst namen klantbeheerder Bertus Dijk van Alfa en relatiemanager Harm Folkers van Triodos Bank de deelnemers mee in het beoordelen van financieringsaanvragen en het berekenen van financiële ratio’s en cijfers. Daarnaast werd gezamenlijk gekeken naar de financieringsaanvraag van één van de agrarische ondernemers. Volgens Hakkers was het een leerzame ochtend. Het heeft hem inzicht gegeven in de manier waarop een financier naar een bedrijf en ondernemer kijkt.

Bertus Dijk

Bertus Dijk

Senior klantbeheerder

088 2532852 | bdijk@alfa.nl


Meer over Bertus