Salaris en Personeel

Op acht locaties in Nederland heeft Alfa alle kennis van salaris en personeel gebundeld in gespecialiseerde teams: in Aalsmeer, Aalten, Klazienaveen, Naaldwijk, Nijkerk, Nijverdal, Raamsdonksveer en Fryslân. Er is daardoor altijd een kantoor in de buurt. In elke vestiging vindt je alle expertise die een ondernemer nodig heeft. Fiscale, sociale of juridische vragen? Bij Alfa heb je jouw eigen adviseur. Die adviseur kent jouw bedrijf en staat dichtbij de dagelijkse gang van zaken. Plezierige contacten dragen bij aan een efficiënte uitvoering. Dat begint bij het maken van transparante werkafspraken. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Wat kan Alfa Salaris en Personeel voor jou doen?


24/7 al jouw salarisgegevens dichtbij
Alfa biedt een loonpakket waarbij je 24/7 toegang heeft tot jouw loonproductie, de loonaangifte en managementinformatie. Het is een modulaire opzet, afgestemd op jouw specifieke behoeften. Ook kun je hier  verlofdagen in registeren en verzuim en beoordelings- en functioneringsgesprekken bijhouden. Via de module Employee Self Service hebben medewerkers online toegang tot hun eigen salarisgegevens.

Vragen over salariszaken?
Alfa is er voor al je vragen over de fiscale beoordeling van kostenvergoedingen, de juiste toepassing van de cao, de beloningsstructuur in jouw bedrijf of subsidies en premiekortingen.

Fiscale vraagstukken
Bij welke sector moet de fiscus jiuw bedrijf indelen om de premiedruk zo laag mogelijk te houden? Alfa adviseert. Ook over zaken als afdrachtverminderingen en de werkkostenregeling.

Arbeidsrecht
Waar moet je op letten bij het aannemen van nieuwe medewerkers? Wat kan wel en wat niet in een arbeidsovereenkomst? Hoe vaak kun je een tijdelijk contract verlengen? En wat te doen als je niet met uitbreiding, maar met krimp te maken heeft? Ook begeleiden we je bij ontslagprocedures bij het UWV.

Sociale verzekeringen
Onze loonadviseurs kennen de sociale wetgeving en adviseren je over verzuim- en werkloosheidsuitkeringen, ouderschapsverlof, vervroegde uittreding, levensloopregeling en zorgverlof.

HRM
Alfa is jouw HRM-adviseur op afstand, die dichtbij jouw bedrijf staat. Bovendien beschikt Alfa over adviseurs met kennis van de DISC persoonlijkheidsanalyse. Die kan je op veel vlakken inzicht geven: in jouw eigen persoonlijkheid en die van medewerkers, het opbouwen van relaties of het oplossen van conflicten.

Ziekteverzuim
Niet altijd zijn arbodiensten op de hoogte van actuele arbeidsjuridische en sociale verzekeringsaspecten. Een onafhankelijke adviseur van Alfa Salaris en Personeel kan dan optreden als casemanager en contact onderhouden met alle partijen die in een re-integratietraject betrokken zijn.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met een adviseur bij jou in de buurt.