Internationaal: zaken doen in het buitenland

Wanneer je bedrijf groeit, overweeg je misschien ook wel om een buitenlandse vestiging te openen of om een bedrijf over te nemen in het buitenland. Maar hoe ga je daarbij te werk, aan welke regels ben je dan gebonden en wat komt er allemaal bij kijken?

Overnames

In welke land wil je een bedrijf overnemen, en hoe zit het daar met de lokale wet- en regelgeving? Daarvoor heb je een accountant nodig die van de hoed en rand weet en je hierbij kan helpen. Maar hoe kom je dan bij het  juiste accountantskantoor terecht? Alfa werkt samen met DFK International . Onder de vlag van dit internationale samenwerkingsverband werken 220 accountants- en adviesorganisaties in 92 landen samen bij grensoverschrijdende bedrijfsverkopen of bedrijfsovernames.  Wij kunnen rechtstreeks een beroep doen op een professioneel netwerk, met veel expertise op het gebied van buitenlandse fusies en overnames. Dit zorgt voor soepeler overnametrajecten.

Bedrijf zoeken in het buitenland

Het is niet even makkelijk om een bedrijfspand te vinden in het buitenland. Waar moet je zoeken? Heb je de juiste contacten en ingangen? Weet dat wij gebruikmaken van 'Dealsuite.com' (een database met internationaal te koop staande en gezochte ondernemingen). HIerdoor kun  je sneller een geschikt bedrijf vinden of jouw bedrijf onder de aandacht brengen bij buitenlandse partijen.

Wet- en regelgeving over de grens

De wet- en regelgeving in het buitenland kan soms heel complex zijn. Gelukkig heeft ons netwerk fiscale en juridische kennis van de lokale markt. Onze netwerkpartner in jouw internationale 'bestemmingsgebied' onderhoudt daarom nauw contact met jouw eigen Alfa-adviseur in Nederland. Wij kijken naar alle opties om zo gezond mogelijk te ondernemen.