Banner

Ton's Pareltjes - Social Impact Factory

2 februari 2021

Werken en vergaderen met impact
De Social Impact Factory is de hotspot voor sociaal ondernemerschap. Onze missie is het versnellen van de beweging van sociaal ondernemerschap en innovatieve ondernemers te helpen bij het vergroten van hun impact. Met elkaar maken wij van sociaal ondernemerschap de nieuwe normaal. 

Locatie

De Social Impact Factory in Utrecht ligt naast muziekpodium Tivoli, Hoog Catharijne en op 5 minuten lopen van Centraal Station.
In dit monumentale pand aan het Vredenburg in Utrecht komen sociaal ondernemers, start-ups, scale ups, corporates, overheidsinstanties en burgers samen. Hier werken zij aan duurzame oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Wij zoeken samen met ons netwerk naar duurzame oplossingen voor de uitdagingen van deze tijd.

In de 13 creatieve en frisse ruimtes die de Social Impact Factory Utrecht rijk is, kan je terecht voor een (online) vergadering, evenement, overleg of bijeenkomst. Als je op zoek bent naar een comfortabele, vaste of flexibele plek om te werken biedt de factory ook uitkomst. Op de eerste verdieping zijn ruime en lichte flexibele werkplekken te vinden. Wanneer je op een meer structurele basis wilt gaan werken bij de Social Impact Factory kun je het beste kiezen voor een strippenkaart of één van de lidmaatschappen die bij jou past.  Met deze lidmaatschappen krijg je toegang tot een netwerk van ambitieuze, creatieve en duurzame ondernemers die je kunt ontmoeten tijdens events en activiteiten georganiseerd bij Social Impact Factory.

Sustainable Development Goals

De Sustainable Development Goals (SDGs) gebruiken wij als handvat voor het werken aan maatschappelijke vraagstukken. Deze doelen geven houvast voor bedrijf, overheid en burger om stappen te zetten, duurzamer te leven en te ondernemen. Van deze 17 doelen stellen wij SDG 17, Partnership for the Goals, centraal. Dit doel geeft aan hoe belangrijk het is dat we samenwerken en partnerschappen sluiten om uiteindelijk de duurzame doelen te behalen. Vanuit het perspectief van SDG 17 kijken wij naar de andere doelen en leggen wij voornamelijk de focus op: SDG 8 (Waardig werk en economische groei), SDG 11 (Leefbare en duurzame steden) en SDG 12(Verantwoorde steden en gemeenschappen). Indirect maken wij impact op meer SDGs dan deze vier, middels alle duurzame bedrijven die bij ons aangesloten zijn.

Netwerk

Om de Sustainable Development Goals in 2030 te kunnen bereiken hebben bedrijven, organisaties, burgers en overheden elkaar nodig. Daarom gaat de Social Impact Factory partnerschappen aan en sluit zich aan bij verschillende lokale en landelijke netwerken.
Een mooi voorbeeld van een landelijk netwerk is het SDG House Network. De 9 SDG Houses die het SDG House Network nu telt, zijn verspreid over heel Nederland. Deze locaties zetten zich in op de het gebied van de Sustainable Development Goals. Door activiteiten te organiseren, te informeren en te inspireren willen zij mens en organisatie activeren om aan de slag te gaan. Om daarmee in actie te komen voor een betere en duurzamere wereld in 2030.
Naast dit prachtige landelijke netwerk neemt de Social Impact Factory ook deel aan verschillende lokale netwerken en ecosystemen. Zelf beschikken wij over een sterk en enthousiast netwerk van members en partners. Dit netwerk staat altijd open voor nieuwe verbindingen en connecties. 

Als je meer wilt weten over de mogelijkheden bij de Social Impact Factory bekijk dan onze website of neem contact op met Marije Hoogendoorn via reserveringen@socialimpactfactory.com