Margriet Nascimento-Poelman vanaf 15 maart directeur kantoor Emmen van Alfa

12 maart 2021 | Door:  Rudi Nijs

Met ingang van 15 maart gaat Margriet Nascimento-Poelman aan de slag als directeur van de vestiging Emmen van Alfa Accountants en Adviseurs. De nieuwe directeur komt uit de regio: ze woont in Buinerveen, twintig kilometer verwijderd van haar toekomstige werkplek. Met Margriet Nascimento-Poelman haalt Alfa bijna dertig jaar bancaire ervaring in huis.

De benoeming van Margriet Nascimento-Poelman (52) is een eerste aanzet voor een sterkere Alfa-profilering in Zuidoost-Drenthe. “Het managen van het kantoor is een onderdeel van mijn werkzaamheden, maar de bedoeling is juist dat het kantoor in Emmen een grote groei gaat doormaken. Dat kan alleen maar door zichtbaar in de markt aanwezig te zijn. De regio zuidoost ken ik goed, ik woon in het gebied en ik heb in Emmen gestudeerd.”

Studie verandermanagement

Ook door haar achtergrond kent de aanstaande directeur van kantoor Emmen veel ondernemers. Die loopbaan beslaat bijna drie decennia in dienst van Drentse Rabobanken. Haar laatste functie was die van manager Grootzakelijk en Food & Agri. Margriet: “Dat de bank continu in beweging is heeft het altijd leuk gehouden. Om die reden ben ik ook verandermanagement gaan studeren. Dat interesseerde mij niet alleen in mijn eigen organisatie, maar ook bij de ondernemers voor wie je dagelijks werkt. Veranderen vraagt veel van mensen. Bij die ondernemer, en de uitdagingen waar hij of zij iedere dag voor staat, ligt echt mijn passie.”

Duurzaamheidsstandpunt

Vanuit haar eerdere functies had Margriet al een goed beeld van Alfa. “Dat beeld is in de gesprekken voorafgaand aan mijn benoeming alleen nog maar bevestigd. Wat mij vooral triggerde is waar Alfa voor staat en hoe het kantoor zich profileert met people, planet en profit. Dat spreekt mij ook heel erg aan. Alfa manifesteert haar duurzaamheidsstandpunt heel nadrukkelijk in de maatschappij en is ook in staat om klanten daarin mee te nemen. Ook het enthousiasme voor ondernemers en voor de eigen medewerkers sluit naadloos aan bij wat ik zelf belangrijk vind.”

In Emmen krijgt Margriet Nascimento-Poelman de leiding over een kantoor van negen medewerkers. Zij gaat nauw samenwerken met Rudi Nijs, directievoorzitter van de kantoren in Emmen en Hoogeveen.

Rudi Nijs

Rudi Nijs

Directievoorzitter

088 2532224 | rnijs@alfa.nl


Meer over Rudi