Banner

Alfa is de eerste werkgever die waarmaakt wat ze in het sollicitatiegesprek beloven

3 juli 2023 | Door:  Hilda Simons

Estate planner, staat er achter haar naam. Daar komt een hele rits aan werkzaamheden bij kijken, met één essentie: “Ik probeer vermogen fiscaal zo gunstig mogelijk over te dragen”, zegt Hilda Simons, sinds 1 oktober vorig jaar in die rol werkzaam op het Barneveldse kantoor. Ze maakte de overstap vanuit een heel andere sector: die van het notariaat, op zoek naar een goede werk-privébalans. “Ik vind het heerlijk dat ik bij Alfa de mogelijkheid heb om twee dagen thuis te werken.”

Nee, veel veranderd is er niet aan haar werk sinds de switch naar Alfa. "Het gaat vooral om testamenten, om levenstestamenten ook wel, om schenkingsplannen, om het overdragen van vermogen bij overlijden en om huwelijkse voorwaarden. Ik ben ooit begonnen in het ondernemingsrecht. Met ondernemers is het prettig werken, die houden van doorpakken. Vervolgens heb ik de stap gemaakt naar het familierecht. En ook dat beviel heel erg goed, juist omdat het zo persoonlijk is. Bij Alfa kan ik die twee specialisaties samenbrengen. Als estate planner heb je nog steeds te maken met ondernemers, maar adviseer je wel heel persoonlijk.” Of, zoals ze zelf zegt op haar profielpagina van Alfa: ‘Het mooie van dit vak is dat je mensen bijstaat op persoonlijk vlak op de momenten dat het er voor hen echt toe doet.’

Hoge werkdruk op notariskantoren

Met een opleiding notarieel recht is haar eerste stap op de arbeidsmarkt er één naar een notariskantoor. Na verloop van tijd verruilt ze haar werkgever voor weer een ander kantoor. “Ik had het heel erg naar mijn zin, qua werkzaamheden. Maar de werkdruk op een notariskantoor is hoog. Een dag  vrij nemen is al moeilijk. Ik heb ondertussen een jong gezin, ik was op zoek naar iets meer flexibiliteit. Het is puur om de werkdruk dat ik mijn horizon eens ben gaan verbreden.”

‘Er is echt wel een functie voor je’

En dan wordt het tijd om maar eens de raad van een goede vriend op te volgen: ene Wilco Dokman, nu directeur bij Alfa Fusies en overnames. “Ja, Wilco had me al vaker op Alfa geattendeerd. Hij was ook altijd positief over Alfa. Jaren geleden heeft hij al eens gezegd: er is echt wel een functie voor je vrij. Maar ik twijfelde. Kan ik het werk wel aan als ik niet onder de vleugels van een notariskantoor werk?”

Zoveel kennis bij Alfa

Ja, is het ondubbelzinnige antwoord na precies driekwart jaar. Hilda: “Ik ben de enige estate planner op kantoor Barneveld. Maar er zit hier zoveel juridische kennis. Het werk van Alfa is heel erg breed. Ook bij een collega die een heel andere titel heeft kan ik al gauw terecht om even te sparren. Als ik iets wil bespreken is er altijd een luisterend oor. En ook door de kennisgroep binnen Alfa ga ik meer collega’s van andere kantoren leren kennen”

Inmiddels heeft ze haar plek gevonden in Barneveld. “Met de collega’s op kantoor was ik het heel snel gewend. Het duurt iets langer voordat je ook thuis bent in de systemen van Alfa. En op een gegeven moment ga je ook klanten leren kennen, weet je meer over hun achtergrond.”

Werk en gezin

Haar werkweek bij Alfa telt 32 uur. Twee van de vier dagen stapt Hilda niet in de auto om van Apeldoorn naar Barneveld te rijden. Tijd die nodig is om het gezin te runnen, samen met partner Joris en de kleintjes Elise en Esmee. "Ja, het is op dit moment vooral werk en gezin. Ik zou heel graag het hardlopen weer eens willen oppakken. Maar we genieten er ook van hoor, van die twee kleintjes. Heerlijk, dat je bij Alfa de mogelijkheid hebt om twee dagen thuis te werken. Ik merkte tijdens de sollicitatiegesprekken al dat Alfa een heel flexibele werkgever is. Niet voor niets heeft een van mijn nieuwe collega’s weleens gezegd: ‘Alfa is de eerste werkgever die waarmaakt wat ze in het sollicitatiegesprek beloven.’ En dat klopt helemaal.