Banner

Terugblik BoerinnenBijeen 14.2.2023

16 februari 2023 | Door:  Maartje Veldhuis

Afgelopen dinsdag 14 februari, op Valentijnsdag, zijn we hartelijk ontvangen bij Erfgoed Bossem in Lattrop voor een bijeenkomst speciaal voor onze vrouwelijke agrarische klanten. We hebben twee leuke workshops gevolgd en afgesloten met een heerlijke lunch.

In het mooie ochtendzonnetje komen we aan bij Erfgoed Bossem. Een prachtige locatie in het Twentse Lattrop, vlakbij Ootmarsum. Een lange oprijlaan brengt ons langs de koeien bij de parkeerplaats. Het zijn bijzondere koeien; de zeldzame Brandrode Runderen liggen hier heerlijk op het stro en sommigen zijn nog lekker aan het eten. Een hele geschikte locatie dus voor deze agrarische bijeenkomst, dit keer speciaal voor dames georganiseerd. We worden warm ontvangen met koffie, thee en krentewegge. Na een openingswoordje door Monique Bieleman van Alfa en een toelichting op het programma, lopen we verder het erf op.  Monique benadrukt dat het een leuke en vooral ontspannen ochtend beloofd te worden. Immers, we moeten als agrarische vrouwen al zoveel ballen hoog houden. Deze ochtend is echt voor jezelf; hoe leer ik mijzelf nog beter kennen. 

We lopen via buiten om bij de workshopruimte te komen. Hier brandt een heerlijke houthachel, wat het erg aangenaam maakt. Deze ruimte staat midden tussen de sterrenkubussen, waar je bij Erfgoed Bossem kunt overnachten onder de sterrenhemel. We starten met een workshop tenen lezen, verzorgd door Caroline Bosgoed. Je karakter. Je persoonlijkheid. Je levenshouding. Het is allemaal af te lezen aan... je tenen! Waarna Monique te Kiefte een interessante workshop gaf over de kracht van de boerin. Beter communiceren geeft je meer plezier in je werk en meer zelfvertrouwen in het leven.

En dan is het alweer lunchtijd. De ochtend is voorbij gevlogen! We genieten van de heerlijke broodjes, praten nog wat na met elkaar en blikken terug op de ochtend. Het was mooi. Ontspannen. 

Maartje Veldhuis

Maartje Veldhuis

Directiesecretaresse

088 253 2812 | mveldhuis@alfa.nl


Meer over Maartje