Banner

Hoe Fianca Eektimmerman onverwacht tóch solliciteerde als secretaresse bij Alfa

4 april 2024 | Door:  Maartje Veldhuis

Eigenlijk was ze helemaal niet op zoek naar een andere baan. Ook al kostte het ritje van Nijverdal naar Zwolle veel tijd: op Hogeschool Windesheim had secretaresse Fianca Eektimmerman het goed naar haar zin. Maar de gesprekken met fiscaal adviseur Herma Brinkhuis van Alfa die als gastdocent regelmatig op bezoek kwam intrigeerden. Van het een kwam het ander. Sinds begin dit jaar verruilde Fianca de auto voor de fiets voor woon-werkverkeer. “Ja, het is achteraf best grappig hoe het gelopen is.”

Ze was secretaresse en ze is secretaresse, maar voor Fianca is er heel veel veranderd. “Ik hoef nog maar een kleine tien minuten te fietsen nu. Een heel verschil met Zwolle. Dat was een uur heen en een uur terug. Puur door de drukte op de weg. Ik werkte al zo lang bij Windesheim dat ik het op en neer pendelen onderhand wel gewend was. Ik begon altijd iets later. We hebben nog kinderen op de basisschool en die bracht ik ’s morgens eerst weg. Dan kon ik buiten de spits naar Zwolle, maar het betekende wel dat ik ook later thuis was.”

En toch, ondanks ‘de megadrukke spits’ had Fianca er een prima baan. Als secretaresse ondersteunde zij onder andere financiële opleidingen voor professionals op Hogeschool Windesheim. De onderwijsinstelling is toeleverancier van nogal wat Alfa-collega’s in de oostelijke provincies. En met fiscaal adviseur Herma Brinkhuis doen we ook wat terug, in de vorm van lessen belastingrecht. Zo komt Alfa op haar pad. “Als Herma op bezoek kwam zochten we elkaar altijd even op, voorafgaand aan de les. Dan maakten we een praatje. Dat ging heel laagdrempelig. Alfa leek me een leuke organisatie. Ik was eigenlijk helemaal niet op zoek, maar ik stond wel open voor een gesprek bij Alfa.”

Compleet nieuwe werkzaamheden

En ook dat gesprek bevestigt het beeld dat zij van de Nijverdalse vestiging heeft. “Ik ben er een paar keer geweest, heb een ochtend meegelopen en werd steeds enthousiaster.” Eind vorig jaar weegt Fianca alle plussen en minnen tegen elkaar af. Om op maandag 2 januari voor het eerst aan te schuiven aan de Anders Celsiusstraat 3 in haar eigen woonplaats. Ook al is zij weer secretaresse, haar werkzaamheden zijn compleet nieuw. “Het zijn alle voorkomende werkzaamheden op kantoor. Ik ben het gezicht van Alfa voor de klanten, ik doe de post, telefoon, een stukje marketing in de vorm van social media en zorg dat de website actueel is. Maar ook het versturen van de jaarrekening of de gecombineerde opgave, eigenlijk heel divers.”

‘Ben goed opgevangen’

In ruim twee maanden tijd heeft ze haar plekje al gevonden. “Oh, maar in het begin moest ik wel heel veel vragen aan de collega’s, hoor! Dat was ik in mijn vorige job helemaal niet gewend. Ik ben hier heel goed opgevangen. Alfa voelt als een warm bad. Heerlijk!” En viel het mee, de overstap naar een accountantskantoor? “Ach, ik was het wel gewend. Op de hogeschool had ik al heel veel met accountants in opleiding te maken. Het is niet zo dat ik dacht: wat zijn dat voor types”, lacht ze.

Drie dagen per week is Fianca nu op kantoor te vinden. De overige tijd is bepaald geen vrije tijd, dankzij de drie opgroeiende kinderen die ze samen met echtgenoot Arjan heeft. En voor de tijd die er dán nog overblijft is er ook al een bestemming. “Ik werk graag in de tuin, ik houd van denkpuzzels, gezinsuitjes of anders is het wel shoppen of avondjes uit.”

Tien kerncertificaten

Op 1 maart eindigde haar succesvolle proeftijd, met als beloning meteen tien kerncertificaten: de certificaten die maken dat iedereen die bij Alfa werkt eigendom is van de organisatie. “Ja, superleuk natuurlijk.” Welkom Fianca!

 

 

 

 

 

 

 

 

Maartje Veldhuis

Maartje Veldhuis

Directiesecretaresse

088 253 2812 | mveldhuis@alfa.nl


Meer over Maartje