Profiteer van belastingvoordeel met de Energie-investeringsaftrek (EIA)

Als je plannen hebt om te investeren in energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energie, dan is de Energie-investeringsaftrek (EIA) een aantrekkelijke fiscale regeling die je kan helpen. De overheid ondersteunt je financieel door 45,5 procent van de investeringskosten af te trekken van je fiscale winst.

Hoe werkt de EIA?

De EIA is bedoeld om investeringen te stimuleren die bijdragen aan energiebesparing en efficiënt energiegebruik. Om in aanmerking te komen, moeten de bedrijfsmiddelen voldoen aan energieprestatie-eisen en het doelmatig gebruik van energie bevorderen. Het minimale investeringsbedrag is 2.500 euro. De specifieke bedrijfsmiddelen die in aanmerking komen, worden jaarlijks opnieuw vastgesteld en vermeld op de Energielijst.

Voorbeelden van investeringen die in aanmerking komen:

Voldoet jouw investering aan de EIA-voorwaarden?

Om gebruik te maken van de EIA, moet je binnen 3 maanden na het aangaan van de investeringsverplichting een melding doen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Zorg ervoor dat jouw investering voldoet aan de gestelde voorwaarden en dat het betreffende bedrijfsmiddel op de Energielijst staat.

Hulp nodig bij de EIA of een aanvraag laten indienen?

Wil je meer informatie over de Energie-investeringsaftrek en ontdekken hoe deze regeling jouw bedrijf kan ondersteunen? Of overweeg je te investeren in energie-efficiënte oplossingen en wil je dat wij de aanvraag voor je uit handen nemen? Neem dan contact op met onze adviseurs via telefoonnummer 088-2533242 of stuur een e-mail naar subsidieadvies@alfa.nl. We staan klaar om je verder te helpen!