Banner

Duaal studeren en werken bij Alfa

16 april 2024

Mijn naam is Yorick Liefbroer. In 2022 ben ik met mijn studie HBO accountancy begonnen aan de Avans Hogeschool in Breda, hierbij volg ik de duale route. Wanneer je de duale opleiding volgt worden studieperioden afgewisseld met werkperioden, wat een mooie mix geeft tussen theoretische kennis vanuit de opleiding en werkervaring vanuit kantoor. Ik ben sinds januari 2023 werkzaam bij Alfa Accountants en Adviseurs.

Kennismaking met Alfa

Ter voorbereiding van de eerste werkperiode had Avans een dag georganiseerd waarbij studenten kennis konden maken met verschillende kantoren. Op deze dag had ik verschillende gesprekken, waaronder met Alfa Dordrecht. Het was al snel duidelijk dat Alfa de partij was waar ik een duidelijke klik mee voelde. Na een succesvolle kennismaking ben ik uitgenodigd voor een vervolggesprek op kantoor, met als uitkomst dat ik mijn eerste werkperiode bij Alfa mocht uitvoeren.

Bij aanvang van mijn werkperiode werd ik direct goed opgevangen door het team en kreeg ik de juiste begeleiding. Op kantoor ervaarde ik direct een informele en toegankelijke sfeer, mogelijk gemaakt door een jong en ambitieus team. Daarnaast kreeg ik al snel meer verantwoordelijkheid en werd mijn takenpakket snel uitgebreid. Hierdoor is geen enkele dag hetzelfde, wat het werk verfrissend en uitdagend houdt. Daarnaast ervaar ik de onderlinge samenwerking tussen vestigingen ook positief, aangezien je hierdoor met meer verschillende collega’s samenwerkt. Na een succesvolle eerste werkperiode en tevredenheid van beide kanten had ik besloten om ook mijn tweede werkperiode uit te voeren binnen Alfa. Op moment van plaatsen van deze blog is deze werkperiode ook afgelopen, waardoor ik met trots kan zeggen dat het wederom een succes was en dat ik mijn laatste werkperiode en afstudeeropdracht volgend jaar ook mag uitvoeren binnen Alfa.

Mijn werkzaamheden binnen Alfa

Bij binnenkomst hield ik mij voornamelijk bezig met het goed zetten van administraties. Hierbij moest de administratie soms geboekt worden vanaf 0, andere keren ging het enkel om correcties. Zoals omschreven werd mijn takenpakket snel uitgebreid. Hierdoor werd ik ook verantwoordelijk voor het samenstellen van jaarrekening en bijbehorende toelichtingen in het samensteldossier. Ondanks dat ik veel met deze jaarrekening en dossiers bezig ben, blijft het verfrissend. Mijn klantenportefeuille groeit namelijk mee naar mate ik langer in dienst ben, waardoor ik steeds weer word uitgedaagd met nieuwe en moeilijkere opdrachten.

Verder houd ik me bezig met het verzorgen van aangiften van de inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting. Ook de complexiteit van deze aangiften groeien mee naar mate in langer in dienst ben en meer ervaring op doe.   

Kortom, een ontzettend leuke afwisseling van werkzaamheden, juiste begeleiding en veel verantwoordelijkheid. Ik geloof dat dat heeft gezorgd voor twee succesvolle werkperioden en bijdraagt aan mijn leerproces en werkplezier.