Digitale handtekening

Klassieke post verdwijnt in snel tempo en papiervrij werken is (steeds) meer de toekomst. De Europese wetgeving maakt het nu mogelijk om digitaal rechtsgeldig te ondertekenen. Dat betekent dat wij binnen Alfa onze documenten voorzien van een digitale handtekening.

Sneller en efficiënter werken

Door het invoeren van een digitale handtekening kunnen wij als organisatie sneller en efficiënter werken en hierdoor naar jou toe de service verhogen. De digitale handtekening versnelt bijvoorbeeld het papierintensieve proces rondom het opmaken en afhandelen van jaarrekeningen. 

Digitaal rechtsgeldig

Op de kantoren van Alfa wordt al veel post via e-mail verstuurd. Maar nu gebeurt dat vaak nog door het document uit te printen, te ondertekenen en in te scannen. De digitale handtekening gaat dit veranderen. Documenten kunnen eenvoudig met een digitale handtekening worden ondertekend. Via een link in de e-mail kunnen klanten, indien nodig, ook zelf een document dat wij je aanleveren ondertekenen. Uiteraard is dit gehele proces goed beveiligd. Na ondertekening van alle partijen ontvangen klanten een digitale versie van het rechtsgeldig ondertekende document per e-mail.

Wat betekent dit voor jou?

Door het invoeren van een digitale handtekening kunnen wij als organisatie sneller en efficiënter werken en hierdoor de kwaliteit van onze dienstverlening naar jou verhogen.

Instructievideo

In onderstaande instructievideo wordt u uitgelegd hoe je één of meerdere documenten kunt voorzien van je digitale handtekening.

Vragen?

Het gehele proces van digitaal ondertekenen kan via een smartphone, tablet of pc geregeld worden. Het digitaal ondertekenen werkt eenvoudig, vandaar dat wij ook overstappen. Heb je vragen over de digitale handtekening of wil je meer informatie, dan kun je uiteraard contact opnemen met je klantbeheerder.

Dichtbij een duurzame organisatie

Alfa werkt ook steeds meer aan duurzaamheid. Een tastbaar voorbeeld daarvan is het plaatsen van de zonnepanelen op het dak van ons Alfa-kantoor in Nijverdal en Zelhem. Maar denk ook aan het feit dat wij het eerste Nederlandse accountantskantoor zijn dat het label B Corp draagt. B Corp staat voor een wereldwijd netwerk van succesvolle bedrijven die winst en een hoge standaard voor sociale en milieu-impact nastreven.