Als btw-adviseur en voorzitter van de btw-kennisgroep, ben ik binnen Alfa aanspreekpunt voor alles wat met de btw heeft te maken. Zo ben ik vanuit ons hoofdkantoor in Wageningen verantwoordelijk voor zowel de interne als externe communicatie als zich belangrijke ontwikkelingen op mijn vakgebied plaatsvinden. Af en toe kan dat zelfs aanleiding zijn voor een projectmatige aanpak. Maar de meeste tijd besteed ik aan het adviseren van onze klanten. Dat kan soms ook door collega’s op onze vestigingen te ondersteunen.

Het mooie van mijn werk is dat btw-advisering op een zeer breed terrein plaatsvindt. De ene keer is dat op het gebied van internationaal goederenverkeer, de andere keer gaat het om vastgoedtransacties. Maar ook non-profit organisaties vragen mijn aandacht. Eigenlijk lopen al onze klanten wel eens tegen één of meerder btw-kwesties aan. Kortom, ik probeer er voor te zorgen dat ik niks mis als het gaat om de btw.

Naast de btw heb ik (gelukkig) ook andere interesses. Sport is daar wel de belangrijkste van. Kennelijk zoek ik het daar ook in de breedte. Het gaat van wielrennen tot golf. Enigszins in het verlengde daarvan ben ik ook bestuurslid van een sportstichting die het beheer voert over meerdere sportparken. Helemaal toevallig is die bestuursfunctie niet gezien mijn btw-achtergrond. Als ik helemaal niets te doen heb, kijk ik het liefst thuis in Ede samen met mijn vrouw en/of kinderen naar een willekeurige spannende Scandinavische crimi (Netflix-addict).”


Recente artikelen van Harm-Jan

Teruggaaf Belgische brandstofaccijns? Controleer je vergunning!

Teruggaaf Belgische brandstofaccijns? Controleer je vergunning!

4 april 2020

Als ondernemer betaal je in Belgiƫ ook accijns over diesel. De betaalde accijns kan je terugvorderen van de Belgische belastingdienst.

Van btw-afstandsverkopen zijn we voorlopig nog niet af

Van btw-afstandsverkopen zijn we voorlopig nog niet af

20 maart 2020

De verplichte invoering van de btw-richtlijnen voor e-commerce per 1 januari 2021 staat (deels) op losse schroeven. De oorzaak zijn ICT-problemen bij de Nederlandse Belastingdienst.