Als btw-adviseur en voorzitter van de btw-kennisgroep, ben ik binnen Alfa aanspreekpunt voor alles wat met de btw heeft te maken. Zo ben ik vanuit ons hoofdkantoor in Wageningen verantwoordelijk voor zowel de interne als externe communicatie als zich belangrijke ontwikkelingen op mijn vakgebied plaatsvinden. Af en toe kan dat zelfs aanleiding zijn voor een projectmatige aanpak. Maar de meeste tijd besteed ik aan het adviseren van onze klanten. Dat kan soms ook door collega’s op onze vestigingen te ondersteunen.

Het mooie van mijn werk is dat btw-advisering op een zeer breed terrein plaatsvindt. De ene keer is dat op het gebied van internationaal goederenverkeer, de andere keer gaat het om vastgoedtransacties. Maar ook non-profit organisaties vragen mijn aandacht. Eigenlijk lopen al onze klanten wel eens tegen één of meerder btw-kwesties aan. Kortom, ik probeer er voor te zorgen dat ik niks mis als het gaat om de btw.

Naast de btw heb ik (gelukkig) ook andere interesses. Sport is daar wel de belangrijkste van. Kennelijk zoek ik het daar ook in de breedte. Het gaat van wielrennen tot golf. Enigszins in het verlengde daarvan ben ik ook bestuurslid van een sportstichting die het beheer voert over meerdere sportparken. Helemaal toevallig is die bestuursfunctie niet gezien mijn btw-achtergrond. Als ik helemaal niets te doen heb, kijk ik het liefst thuis in Ede samen met mijn vrouw en/of kinderen naar een willekeurige spannende Scandinavische crimi (Netflix-addict).”


Recente artikelen van Harm-Jan

Tips voor de btw

Tips voor de btw

12 oktober 2021

Door de btw-regels goed in acht te nemen kan soms ‘makkelijk’ geld worden verdiend. Maar het kan je ook behoeden voor onverwachte naheffingen met daar bovenop misschien wel boetes.

Buitenlandse btw betaald? Wacht niet te lang deze terug te vragen!

Buitenlandse btw betaald? Wacht niet te lang deze terug te vragen!

25 augustus 2021

Als je voor je onderneming btw hebt betaald in een ander EU-land, zoals brandstof- en verblijfkosten, zorg dan dat je je teruggaafverzoek vóór 1 oktober 2021 ingediend hebt.

Zonnepanelen geven geen recht op btw-aftrek bouwkosten woning

Zonnepanelen geven geen recht op btw-aftrek bouwkosten woning

12 augustus 2021

Het plaatsen van zonnepanelen op de woning geeft geen aanleiding om een deel van de btw op de bouwkosten van de woning terug te vragen, zo blijkt uit een arrest van de Hoge Raad.

Registreer je nu voor het btw-éénloketsysteem!

Registreer je nu voor het btw-éénloketsysteem!

10 mei 2021

Wat is het btw-éénloketsysteem voor webshophouders, waarom zou je je aanmelden en hoe werkt het aanmelden? Dat leggen we in dit artikel uit.

Meld je aan voor het btw-éénloketsysteem!

Meld je aan voor het btw-éénloketsysteem!

5 mei 2021

Vanaf 1 juli gaan er nieuwe btw-regels gelden voor de verkoop van goederen of diensten aan particuliere kopers in andere lidstaten. Het éénloketsysteem is een belangrijke wijziging.