Lotte Beelen

Lotte Beelen

Juridisch adviseur

Als jurist bij Alfa Consultants begeleid en adviseer ik ondernemers juridisch bij de aan- of verkoop van hun bedrijf. Hierbij kun je denken aan het opstellen van een geheimhoudingsovereenkomst, een intentieovereenkomst of een koopovereenkomst.
Maar ook het uitvoeren van een boekenonderzoek behoort tot de mogelijkheden. Tot slot bieden mijn collega-juristen en ik ook graag ondersteuning bij andere juridische documentatie die in het kader van een overnametraject (mogelijk) moet worden opgesteld,
zoals een leningsovereenkomst, managementovereenkomst of aandeelhoudersovereenkomst. Ik vind het erg leuk om een ondernemer bij deze werkzaamheden van A tot Z te begeleiden, namelijk vanaf de eerste intentieonderhandelingen tot aan de levering bij de notaris. Bovendien kom ik zelf ook uit een echte ondernemersfamilie, waardoor ik al van jongs af aan heb meegekregen met welke uitdagingen ondernemers geconfronteerd kunnen worden. Dat ik ondernemers nu juist kan bijstaan bij zo´n belangrijk moment uit hun leven (de aan- of verkoop van hun bedrijf), geeft mij veel energie.  

Mijn masters Privaatrecht en Ondernemingsrecht heb ik (cum laude) behaald aan de Universiteit Utrecht. Ook heb ik enige tijd in het buitenland gestudeerd, aan de Universiteit van Uppsala in Zweden. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te tennissen en te padellen.
Daarnaast maak ik graag een lange wandeling met mijn hond in het bos of op het strand.

Wil je ook (juridische) begeleiding bij de aan- of verkoop van een bedrijf? Neem dan gerust contact op met mij of één van onze overnameadviseurs! Daarnaast helpen mijn collega’s je ook graag bij andere onderwerpen, zoals een waardebepaling, innovaties/subsidies en value based management. 


Recente artikelen van Lotte

Werknemersparticipatie, welke vorm past bij jouw bedrijf?

Werknemersparticipatie, welke vorm past bij jouw bedrijf?

17 februari 2023

Werknemersparticipatie zorgt voor meer binding en het is een extra beloning voor medewerkers. Steeds meer bedrijven bieden dit in een bepaalde vorm aan. Wat zijn de mogelijkheden?