Banner

De energiebesparingsplicht: rapporteer uiterlijk 1 december 2023!

30 oktober 2023 | Door:  Willem Sikkema

Je hebt er vast al het een en ander over gehoord en gelezen: de energiebesparingsplicht. Mogelijk moet je aan deze rapportageverplichting voldoen. Dit is het geval als je meer dan 50.000 kWh elektriciteit of meer dan 25.000 m3 gas op jaarbasis verbruikt. Energie die je zelf opwekt met bijvoorbeeld zonnepanelen mag je niet van dit verbruik afhalen. Het gaat dus om je totale verbruik inclusief eventueel zelf geproduceerde energie.  

In de rapportage, die je digitaal invult bij RVO geef je aan welke energiebesparende maatregelen je al hebt uitgevoerd en welke nog niet. Denk bijvoorbeeld aan isolatie, led-verlichting, warmteterugwinning etc. Meer informatie vind je ook op onze site: Alfa Actueel - Energiebesparingsplicht.

Zit je boven het gestelde stroom- of gasverbruik, heb je nog nooit eerder een rapportage voor de energiebesparingsplicht ingediend, of voor het laatst in 2019, dan moet je nu uiterlijk 1 december 2023 de rapportage bij RVO indienen. 

Wij hebben je energieverbruik niet precies inzichtelijk, maar zijn je graag van dienst bij het voldoen aan de verplichtingen. Als je ondersteuning van Alfa wenst, neem dan tijdig contact op met Willem Sikkema (tel. 088-2532300, mail wsikkema@alfa.nl ) voor het inplannen van een afspraak. Heb je nog vragen over de energiebesparingsplicht of over het invullen van de rapportage, dan kun je ook bij hem terecht. 

Willem Sikkema

Willem Sikkema

Bedrijfskundig adviseur

088 2532322 | wsikkema@alfa.nl


Meer over Willem