Alfa Management Paneel Tuinbouw

Alfa Management Paneel; continu zicht op je periodieke cijfers. Plus de mogelijkheid toekomstscenario’s te maken. Met het nieuwe Alfa Management Paneel heb je als tuinbouw-ondernemer nu een instrument om nog meer grip te krijgen op de financiële kant van de zaak. In de cloud, 24/7!

Welke financiële ruimte ontstaat er als je opbrengsten tien procent hoger zijn? Valt die ene investering te doen binnen mijn kredietruimte? Hoe kun je je kosten nog meer beheersen? En wat zijn de consequenties van extra personeel? Vragen die elke ondernemer dagelijks moet beantwoorden. Het antwoord is niet altijd een-twee-drie te geven. Daarom introduceert Alfa het Alfa Management Paneel. Een slimme toepassing die je altijd en overal het inzicht geeft om optimaal te sturen op de cijfers.

Alfa Management Paneel gaat een stap verder

Het Alfa Management Paneel is ontstaan uit het Alfa Controle Paneel*, dat al ruim vijf jaar functioneert bij tal van collega-telers. Met het Alfa Management Paneel gaan we een stap verder.

Allereerst in de mogelijkheden: je hebt nú altijd zicht op de maandcijfers en de toekomstige cijfers voor het komende jaar. Bovendien kun je zelf liquiditeitsprognoses en financiële scenario's maken én bewaken. Het 'spelen' met scenario’s – wat gebeurt er als mijn opbrengsten stijgen of dalen? – laat je zien hoeveel ruimte je financieel hebt. Wanneer investeringen mogelijk zijn. Of wanneer externe financiering gewenst is.

*In het Alfa Controle Paneel stellen de adviseurs van Alfa een rapport op met uitgebreide managementinformatie voor de betere beheersing van je onderneming. Het geeft je als ondernemer een balans per maand of kwartaal, gekoppeld aan een realistische prognose voor het eind van het jaar. 

In de cloud, dus overal bereikbaar

Met het Alfa Management Paneel heb je die controle 24/7: je kunt er in de cloud over beschikken. Achter de PC op de zaak of via de tablet thuis op de bank. Uiteraard heeft Alfa veel aandacht besteed aan de beveiliging van je gegevens. 

Toegevoegde waarde voor het Alfa Controle Paneel

Maak je al gebruik van het Controle Paneel? Dan is dit gemakkelijk uit te breiden met het Alfa Management Paneel. Zo kun je voortaan zelf scenario's voor de toekomst maken. Ook stakeholders zoals banken waarderen het als je je financiële management op orde hebt. Daarom is een uitbreiding van het Controle Paneel met het Management Paneel aan te raden. Alfa verzorgt het overzetten van de informatie uit het Controle Paneel.
Je kunt er ook voor kiezen om het Alfa Management Paneel 'los' te gebruiken. Zie het overzicht voor de functionaliteiten.

Eenvoudig in gebruik

Je zult merken dat het heel eenvoudig werken is met het paneel. Prognoses opstellen in Excel, zonder goed overzicht, is verleden tijd. Bekijk ook deze instructievideo voor het Alfa Management Paneel om een idee te krijgen van de mogelijkheden. 

Alfa is dichtbij

Alfa houdt de vinger aan de pols. Driemaal per jaar zit je samen met je adviseur aan tafel om de uitkomsten te bespreken. Zo zijn we via het Alfa Management Paneel overal nóg dichterbij.

Meer weten over het Alfa Management Paneel?

Wil je meer informatie over het Alfa Management Paneel? Neem dan contact op met de Alfa vestiging bij u in de buurt. De Alfa medewerker op het kantoor in uw regio kan je alles vertellen over de toegevoegde waarde van het product.