Banner

Vooraf ingevulde aangifte (VIA) machtiging 2019

7 januari 2020 | Door:  Sabine Rozeboom

Alfa vraagt in de tweede week van januari voor jou de VIA machtiging 2019 bij de Belastingdienst aan. Het is belangrijk dat je deze machtiging actief activeert. Dit helpt ons enorm bij het doen van een juiste aangifte inkomstenbelasting. Tussen nu en ongeveer 4 weken ontvang je de machtigingsbrieven per post van de Belastingdienst.  Het activeren kan door het invoeren van de machtigingscode op alfa.nl. Lees meer in dit artikel over wat de VIA machtiging is, wat wij met deze machtiging doen en hoe je de machtiging tijdig kunt activeren.  

Wat is de VIA machtiging 2019?

De VIA machtiging is kort gezegd een machtiging waarmee Alfa gebruik kan maken van je vooraf ingevulde aangifte 2019In afwijking van de andere machtigingsbrieven die je van de Belastingdienst ontvangt hebben wij deze machtiging nodig voor het ophalen van verschillende gegevens die wij gebruiken bij het opstellen van jouw aangifte inkomstenbelasting 2019, daarom is het activeren van deze machtiging belangrijk. Als wij gebruik maken van je VIA ben je in een later stadium minder tijd kwijt met het verzamelen en aanleveren van de juiste informatie.  De VIA machtiging levert dus een win-win situatie op.  

Let op! het activeren van de machtiging is voor het doen van een juiste aangifte inkomstenbelasting belangrijk.  

Waarom is de VIA machtiging zo belangrijk? 

De VIA is voor ons een hulpmiddel bij het opstellen van je aangifte inkomstenbelasting 2019De bij de Belastingdienst al bekende gegevens halen wij met de VIA op en gebruiken we in je aangifte. Dit betekent dat wij minder gegevens bij je opvragen. Ook gebruiken we de gegevens van de VIA om te controleren of de aangifte volledig is ingevuld. Hiermee verkleinen wij de kans dat de Belastingdienst achteraf vragen over de aangifte stelt of corrigeert.  

Hoe activeer ik de VIA machtiging 2019? 

De VIA machtiging hebben wij bij de Belastingdienst aangevraagd. De Belastingdienst stuurt je vervolgens een brief met het formulier “Registratie machtiging intermediair goedkeuren”. In deze brief geeft de Belastingdienst algemene informatie over de VIA machtiging en wordt uitgelegd hoe de machtiging geactiveerd kan worden. Anders dan bij sommige andere machtigingen, moet je daarvoor zelf actie ondernemen.  

De VIA machtiging kun je activeren door op onderstaande knop te klikken en de instructies te volgen. 

Activeer nu

Activeer op tijd!  
Het kan even duren voordat je de brief ontvangt van de belastingdienst. Zodra je de brief hebt ontvangen vragen wij je deze direct te activeren via https://www.alfa.nl/via of te versturen of af te geven bij een Alfa vestiging, zodat de machtiging binnen de door de Belastingdienst gestelde termijn geactiveerd is.  
 

Contact 
Heb je nog vragen? Neem dan contact op met je vestiging. Wij helpen je graag. 

Sabine Rozeboom

Sabine Rozeboom

Fiscaal adviseur

088 2531663 | srozeboom@alfa.nl


Meer over Sabine