Banner

Terugblik informatiebijeenkomsten ben je klaar voor 2020

1 december 2019 | Door:  Petra Verkade

Per 1 januari 2020 verandert er veel in het arbeidsrecht. Daarnaast wordt de markt steeds krapper en is het lastig om het juiste personeel te vinden. Daarom heeft Alfa op verschillende locaties in Nederland bijeenkomsten georganiseerd waarbij stil werd gestaan bij de vraag: “Ben je klaar voor 2020?”

Een vraag waar veel klanten al mee worstelden, er staat immers veel te gebeuren in 2020! Vooral het Wetsvoorstel Arbeidsmarkt in Balans (WAB) was een  ‘trending topic’. Voor veel werkgevers heeft deze nieuwe wet grote invloed op de personeelskosten en de vastlegging van de diverse soorten contracten. En wat brengen Prinsjesdag en de plannen van het reageerakkoord jou als werkgever? In vogelvlucht werden de deelnemers bijgepraat. Maar ook de werkkostenregeling, de fiets van de zaak, werving en selectie, nieuwe rekenregels en andere onderwerpen kwamen aan bod.

Nieuwe dienst werving en selectie

Ook werd er stilgestaan bij Alfa’s nieuwe dienstverlening op het gebied van werving en selectie. Het wordt steeds lastiger om de juiste mensen te vinden in een krappe arbeidsmarkt. Met deze nieuwe dienstverlening richt Alfa zich op een brede verscheidenheid aan functies, met de focus op de meest gangbare werkterreinen.

We hebben in totaal 650 deelnemers mogen verwelkomen op verschillende locaties in Nederland. Heb je aanvullende vragen? Neem dan gerust contact op met je personeelsadviseur, je klantbeheerder of met een Alfa-kantoor in de buurt.

Petra Verkade

Petra Verkade

Salarisadministrateur

088 2532522 | pverkade@alfa.nl


Meer over Petra