Banner

Summercamp Heino gaat met positieve blik de toekomst in

16 maart 2022 | Door:  Herma Brinkhuis

Bij de pakken neerzitten? Dat doen ze bij Summercamp Heino, dé kamplocatie voor alle soorten jeugdgroepen in Wijhe, niet. In tegendeel: nu de adviezen rondom corona zijn versoepeld, liggen er alweer nieuwe investeringsplannen op tafel. Ondanks een moeilijke periode zit de ondernemersmentaliteit er nog goed in. De ondernemers zijn gedreven om er weer een mooi jaar van te maken!

Verspreid over het park staan verschillende soorten groepshuizen van verschillende formaten. Er zijn huizen van 18 tot 64 personen. In totaal kunnen er meer dan 1050 personen tegelijkertijd op het park overnachten.

Verschillende activiteiten op het park

Summercamp Heino kent een geschiedenis die zo’n 60 jaar teruggaat in de tijd. Inmiddels is de verblijfsaccommodatie voor (jeugd)groepen uitgegroeid tot de grootste van Nederland. Verschillende scholen, sportverenigingen en zangverenigingen komen jaarlijks terug. Gasten zijn op het park – dat zo’n tien hectare groot is – van alle faciliteiten voorzien. Zo heeft de locatie een zwembad, sporthal, restaurant, bioscoop en outdoorpark. Groepen kunnen hun eigen programma samenstellen en veelal gratis gebruik maken van de verschillende faciliteiten. Het park is onderdeel van een stichting. Naast Summercamp Heino bestaat de stichting uit touringcarbedrijf Elbobus, outdoorpark GoChallenge en themapark Dinoland Zwolle. Gasten kunnen ook deze faciliteiten aan hun programma toevoegen. Summercamp Heino is een stichting zonder winstoogmerk. Opbrengsten blijven binnen de stichting en worden gebruikt voor uitbreidingen en investeringen.

Huizen en de sportplaats op het terrein van Summercamp Heino

Coronacrisis zorgde voor financiële gevolgen

Summercamp Heino heeft twee moeilijke jaren achter de rug. De coronacrisis hakte er flink in en heeft grote financiële gevolgen. Investeringen zijn opgeschort, er is afscheid genomen van medewerkers en een flink stuk van de eigen reserves is aangebroken. Voornamelijk de onvoorspelbaarheid maakte het voor de ondernemers lastig. “Het overheidsbeleid kon van de één op de andere dag veranderen. Het ene moment konden we gewoon doorgaan en een dag later werd het beleid weer gewijzigd. Je kon niet vooruitkijken”, aldus financieel manager Hennie Bruggeman van Summercamp Heino. De organisatie moest flink improviseren. Reserveringen werden geannuleerd of verschoven, bussen reden niet en er werden strenge regels gehanteerd. Het enige dat volgens Hennie een beetje liep was Dinoland Zwolle, maar ook daar werd het bezoekersaantal per dag beperkt.

Toekomst

Nu de adviezen zijn versoepeld, kijkt de organisatie positief naar de toekomst. Summercamp Heino heeft trouwe klanten, die hopelijk ook nu weer terugkomen. Ze zijn druk bezig met diverse investeringen. Zo wordt binnen outdoorpark GoChallenge in Heino het recreatiepark ‘Woodland’ opgezet, een park geheel in de belevenissfeer van Canada. Daarnaast heeft het touringcarbedrijf geïnvesteerd in een nieuwe bus en is Dinoland Zwolle bezig met de bouw van een reuzenglijbaan.

Oude schoolbussen van het touringcarbedrijf Elbobus

Samenwerking Alfa

Op de Recreatie Vakbeurs in Hardenberg maakt Hennie voor het eerst kennis met Alfa Accountants en Adviseurs. De positieve benadering viel hen direct op. Hennie vertelt: “Alfa is gespecialiseerd in de recreatiebranche en is partner van HISWA-RECRON, dat is echt een pluspunt. De organisatie is groot, maar dat voelt niet zo. Ik heb nauw contact met twee vaste contactpersonen binnen Alfa en het contact is persoonlijk. Laatst hadden we een probleem dat binnen 24 uur moest worden opgelost. Dat ging heel makkelijk omdat we snel konden schakelen met fiscalist Herma Brinkhuis van Alfa Nijverdal. Ze kent onze organisatie goed en kon het probleem direct plaatsen en oplossen. Dat vind ik belangrijk, er zijn op de momenten die er toe doen.”

Kijk voor meer informatie over Summercamp Heino op www.heino.nl.

Lees alle artikelen voor de recreatieve sector

Herma Brinkhuis

Herma Brinkhuis

Senior fiscaal adviseur

088 2532803 | hbrinkhuis@alfa.nl


Meer over Herma