Register Valuator, een machtig mooi vak!

25 januari 2017 | Door:  Frank van Ee

Kennis hebben is macht – kennis delen geeft kracht

Als waarderingsdeskundige en Register Valuator beschik ik over de kennis en vaardigheid om de (economische) waarde van ondernemingen en aandelenbelangen te kunnen waarderen. De basis daarvoor is in 2008 gelegd tijdens de opleiding Business Valuation aan de RSM/Erasmus University. Op 14 november 2008 heb ik mij ingeschreven als ‘RV’ nummer 184 in het landelijke register van het Nederlands Instituut voor Register Valuators.

Maar een goede professional haalt zijn kennis en vaardigheden uiteraard niet uitsluitend uit een stapel boeken. ‘Vlieguren maken’ en met ‘vallen en opstaan’ praktijkervaring opdoen zijn veel belangrijker om complexe waarderingsvraagstukken tot een goed einde te kunnen brengen. Ruim 300 waarderingsvraagstukken verder heb ik nog steeds het idee dat ik mijn vak iedere dag beter beheers en onze klanten bij hun vragen over de waarde van hun aandelen of hun onderneming daardoor een flinke stap verder kan helpen.
Het vak van waarderingsdeskundige is erg boeiend. Met name de diversiteit van de verschillende opdrachten spreekt mij daarbij enorm aan. Een waarderingsdeskundige wordt veelal ingeschakeld bij de aan- of verkoop van een onderneming, bij fiscale vraagstukken, bij echtscheidingen of geschillen maar ook bij investeringen en waardecreatie. Als partijadviseur of als onafhankelijke derde. Bij voorkeur buiten de rechtbank maar soms ook daarbinnen.

Die diversiteit maakt mij enthousiast waardoor ik mij graag inzet voor ons vakgebied. Mijn kennis en ervaring deel ik daarom graag met anderen. Als mentor en coach van ons team, als (part-time) docent Business Valuation aan Hogeschool Avans+ en als eindredacteur van magazine Van Waarde. Om op die manier ook naast de opdrachten van onze klanten bezig te zijn met mijn vak, mijn netwerk te vergroten, iedere dag te leren en om te groeien als professional.

Bent u geïnteresseerd in dat wat ik als Register Valuator voor u kan betekenen? Bel mij voor een kennismaking via 088-2533300. Ik ben u graag van dienst.