Banner

Nieuwe adviseur: Niels Greven

15 juni 2023 | Door:  Marina de Wit

Op 1 mei verwelkomden wij Niels Greven, onze nieuwe adviseur, in het Alfa consultancyteam. Deze 23-jarige student aan de Nyenrode Business Universiteit staat op het punt zijn MSc in Financial Management te behalen. Voordat Niels aan zijn masteropleiding aan Nyenrode begon, voltooide hij de Hbo-opleiding Business Management in Driebergen.

"Tijdens mijn studie aan de IVA was het een vereiste om een afstudeeropdracht te maken bij een bedrijf naar eigen keuze," legt Niels uit. "Ik wilde dat mijn stagebedrijf aansloot bij mijn toekomstige ambities. Daarom was ik ervan overtuigd dat ik veel zou leren bij een financiële instelling."

Terwijl hij studeerde, woonde Niels tijdelijk in Breukelen. Nu woont hij weer in zijn ouderlijk huis in De Meern. "Ik kwam bij Alfa terecht omdat fusies en overnames mij enorm boeien. Mijn studiegenoot, Sarah Bopp, heeft mij van deze kans op de hoogte gesteld."

Buddy

Bij Alfa krijgt Niels begeleiding van zijn buddy, Oscar Leune. "Ik bevind me in de beginfase van het leren bij Alfa. In mijn werk ondersteun ik de (senior) adviseurs in aankoop- of verkooptrajecten, voer ik financiële analyses uit voor bedrijfswaarderingen, stel ik informatieve en financieringsmemoranda op en zoek ik geschikte bedrijven voor aankoop of verkoop. Het is fijn om stap voor stap in dit complexe veld te worden ondergedompeld en zo alle facetten van het vak te leren. Bovendien is de begeleiding van iedereen hier uitstekend, waardoor ik mezelf optimaal kan ontwikkelen."

Thesis

Momenteel werkt Niels drie dagen per week bij Alfa. Na het afronden van zijn thesis gaat hij fulltime aan de slag. "Mijn standplaats is Aalsmeer, maar ik ben ook regelmatig op het kantoor in Nijkerk, waar het altijd gezellig is. Daarnaast heb ik een paar keer bij O-twee Corporate Finance in Dordrecht gewerkt, een bedrijf dat zich recentelijk bij Alfa heeft aangesloten. Het is leuk om op verschillende plaatsen te werken en nieuwe mensen te ontmoeten!"

Snelheid

In zijn vrije tijd richt Niels zich op zijn vriendin, vrienden, diverse sporten en houdt hij ervan om buiten te zijn. "Ik ben dol op auto's! Dat komt door mijn vader en opa. Daarom koos ik in eerste instantie voor de Automotive Business School in Driebergen. Ik hou van alles dat met snelheid te maken heeft, hoe sneller hoe beter." Heeft hij een favoriet? "Absoluut, de Ferrari 812 Superfast Competizione: een auto die alle emoties weet te overtreffen!"

Niels omschrijft de sfeer bij Alfa als 'open, aangenaam en warm'. "Het is geweldig om successen te kunnen delen en samen van ervaringen te leren. Ik zie altijd het positieve in mensen, situaties en gebeurtenissen, heb altijd een glimlach op mijn gezicht en word gedreven door humor en ambitie."

Marina de Wit

Marina de Wit

Directiesecretaresse

088 2531149 | Directiesecretaresse


Meer over Marina