Banner

Gecombineerde opgave invullen: óók in de glastuinbouw

10 januari 2019 | Door:  René Grootscholten

Wie geregistreerd staat als agrarisch ondernemer, is verplicht om de Gecombineerde opgave in te vullen. Die plicht geldt dus óók voor ondernemers in de glastuinbouw. Niet invullen kan namelijk betekenen dat het verkrijgen van een overheidssubsidie op problemen stuit. Tip: laat Alfa het voor je in orde maken.

De Gecombineerde opgave is in de landbouw en veeteelt al jaren ingeburgerd. Het is een geïntegreerde opgave voor de Landbouwtelling, de mestwetgeving en de GLB Verzamelaanvraag (aanvraag bedrijfstoeslag en subsidies). Vroeger stond de opgave bekend als de ‘meitelling’. Met de informatie uit de telling krijgt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) een actueel beeld van de agrarische sector in Nederland.
 
In het voorjaar benadert de overheid potentiële invullers die als agrarisch ondernemer geregistreerd staan bij de Kamer van Koophandel. Sinds 2016 is ook een ondernemer in de glastuinbouw verplicht om de opgave in te vullen. In dat jaar is voor het eerst een onderdeel toegevoegd dat specifiek betrekking heeft op de glastuinbouw. Zo moeten telers opgeven wat de emissie-aangifte van hun stookinstallatie is, wat de oppervlakte van het bedrijf is en of zij lid zijn van een producentenorganisatie met GMO-erkenning.
 

Vul de opgave absoluut in!

De hoeveelheid werk die het invullen vraagt, is afhankelijk van de omvang van een bedrijf. Gelukkig is het merendeel van de vragen niet voor ondernemers in de glastuinbouw van toepassing. Het is echter wel belangrijk dat je de opgave invult en (digitaal) instuurt. Alfa heeft vorig jaar een paar keer gemerkt dat overheidssubsidies niet worden uitgekeerd, als de aanvrager geen opgave heeft gedaan.
 
Bekijk de aandachtspunten voor de gecombineerde opgave van 2019.
 

Laat Alfa het regelen

Makkelijk of niet: het kan heel goed dat je het invullen van de Gecombineerde opgave en de emissieaangifte liever overlaat aan specialisten. Zoals de adviseurs van Alfa. We weten wat RVO van je vraagt en we kennen je bedrijf. Daarmee kunnen we die opgave snel en efficiënt voor je regelen. En dan weet je zeker dat je op tijd bent. Inzenden kan tussen 1 maart en 15 oktober 2019. Je hebt dus nog de tijd, maar laat de opgave niet onderop de stapel belanden. Meer weten? Vraag het je adviseur bij Alfa!
René Grootscholten

René Grootscholten

Bedrijfskundig adviseur

088 2532475 | rgrootscholten@alfa.nl


Meer over René