Banner

ABAB, Alfa en Flynth geven invulling aan Dutch Food Week

30 september 2022 | Door:  Hans de Bie

In 2022 zijn ABAB, Alfa en Flynth toegetreden als partner van de Dutch Food Week. Omdat we trots zijn op wat onze agrarische ondernemers produceren en waar zij voor staan. Samen dragen we dat graag uit.  

Dutch Food Week 

De Dutch Food Week vindt plaats van 8 tot en met 15 oktober en is hét nationale podium waar voeding, voedselproductie en innovatie centraal staan. Een ontmoetingsplek voor iedereen van binnen en buiten de sector. Hier delen partijen uit de foodsector hun enthousiasme, kennis en kunde met de rest van de samenleving. In 2022 is het centrale thema ‘Aan tafel!’ met als kernwoorden gezondheid, duurzaamheid en een goed leven.  

Partnership Dutch Food Week 

Veel van onze klanten en relaties zijn actief in de agri- en foodsector. Een sector waar de ontwikkelingen elkaar in een rap tempo opvolgen. Een sterke sector met échte ondernemers die met grote uitdagingen te maken hebben. 

De activiteiten en communicatie in de Dutch Food Week richten zich op onze samenleving. Voor verbeterde verbinding tussen de sector en de burgers. ABAB, Alfa en Flynth grijpen dit moment aan om de ambities en de boodschap van de DFW te ondersteunen. Want ook wij zijn trots op deze sector, en dat dragen we graag uit naar de agrarische ondernemers.  

Door ons partnership met de Dutch Food Week willen we ook collega’s betrekken en inspireren. De veranderingen in de sector vragen veel van producent én consument. Door bewustwording te creëren dragen we ook intern een stukje bij aan deze continue verandering.  

Dutch Food Challenge 

Tijdens de Dutch Food Week wordt ook aandacht gevraagd over hoe je een jaarrond Nederlands voedsel kunt eten. Daarop voortbordurend dagen we onze collega’s uit om, gedurende de Dutch Food Week van 8 tot en met 15 oktober, thuis ook aandacht te hebben voor voedsel van Nederlandse bodem; oftewel eten dat in eigen land is geproduceerd. Van alles wat we in Nederland eten komt immers nog altijd driekwart van over de grens. We vragen onze collega’s om bewust te kijken naar wat wordt ingekocht. Hoe meer Hollandse producten er die week worden gegeten, hoe beter! Zo zijn we allemaal bewust bezig met de Dutch Food-sector en de herkomst van producten.  

Trots op de Nederlandse foodsector 

In Nederland barsten we van de boeren, tuinders en andere ondernemers in de foodsector. Daar mogen we trots op zijn. De Nederlandse agri- en foodsector is een krachtige sector met een groot aanpassingsvermogen, die via alle partners van de Dutch Food Week positief in de spotlights wordt gezet. Daar zetten wij ons samen graag voor in! 

Lees meer

Alfa ondersteunt de Dutch Food Week  

Hans de Bie

Hans de Bie

Marktmanager Food & Agri

088 253 1015 | hdebie@alfa.nl


Meer over Hans