Als relatiemanager fungeer ik als strategisch klankbord voor ondernemers en bestuurders. Je kunt daarbij onder meer denken aan het geven van persoonlijke (financiële en/of bedrijfskundige) ondersteuning en begeleiding gericht op het bieden van (nieuwe) inzichten, focus en structuur. Met mijn bancaire achtergrond ben ik goed in staat om cijfers te interpreteren en te duiden in relatie tot de strategische doelstellingen. Daarnaast begeleid ik financieringsaanvragen die voldoen aan de eisen die financiers stellen en zijn gericht op het verkrijgen van de beste tarieven en voorwaarden.

Ook ben ik gecertificeerd om DISC persoonlijkheidsanalyses af te nemen. De DISC persoonlijkheidsanalyse is een instrument dat diverse psychologische motivatoren meet van menselijk gedrag. DISC is als instrument breed toepasbaar, bijvoorbeeld binnen teams en organisaties, in het leren kennen van jezelf en de ander. Het bevordert open communicatie, helpt conflicten op te lossen en te verminderen, versterkt relaties en de samenwerking in teams en vergroot effectiviteit in de verschillende lagen van een organisatie.

Naast bovenstaande werkzaamheden hou ik mij tenslotte actief bezig met het opbouwen en onderhouden van relaties en zakelijke netwerken. Dit doe ik o.a. door het lokaal aanbieden van brede financiële kennis en te verbinden met specialistische branchekennis. Het doel hierbij is om de resultaten van MKB-ondernemers te optimaliseren en lange termijn waarde te creëren.


Recente artikelen van Rick

Ondernemer in beeld | De Voerboer

Ondernemer in beeld | De Voerboer

18 maart 2024

Hoe belangrijk goede diervoeding is? Monique en Gerben Boesveld weten het uit eigen ervaring. Tegenwoordig is diervoeding hun dagelijkse werk, met hun eigen bedrijf De Voerboer.

Ondernemer in beeld |  Wij willen voor Oost-Nederland hét bedrijf worden waar je veilig belegt in edelmetalen

Ondernemer in beeld | Wij willen voor Oost-Nederland hét bedrijf worden waar je veilig belegt in edelmetalen

7 juni 2023

Via de nieuwe website rothuis.com kun je zelfs vanuit je luie stoel je niet-meer-zo-harde-valuta investeren in goud.

Ondernemer in beeld |  Een spoedcursus ondernemer worden, met Youri den Bleijker van Customizers Voertuigtechniek BV

Ondernemer in beeld | Een spoedcursus ondernemer worden, met Youri den Bleijker van Customizers Voertuigtechniek BV

26 april 2023

In zo’n twee maanden tijd is Youri den Bleijker van medewerker in loondienst ineens zelfstandig ondernemer. “Het was altijd al een droom om iets voor mezelf te gaan doen.

Duurzame horeca: belangrijke ontwikkelingen en praktische tips

Duurzame horeca: belangrijke ontwikkelingen en praktische tips

1 november 2022

Duurzaamheid is een belangrijk thema binnen de horeca. De ervaring is dat veel banken alleen tot financiering bereid zijn als er sprake is van een duurzame strategie.

Informatieavond MKB Academie Alfa Achterhoek

Informatieavond MKB Academie Alfa Achterhoek

31 maart 2022

Heb je interesse in de MKB Academie? Op woensdag 20 april organiseren we een vrijblijvende informatieavond bij restaurant Beneman in Vragender.