Banner

Ondersteuningsmaatregelen voor ondernemers en organisaties in Gelderland

4 augustus 2020 | Door:  Peter Ressing

Wil je in jouw organisatie of onderneming aanpassingen doorvoeren of moet je maatregelen treffen in verband met de anderhalvemetersamenleving? Dan kun je een subsidie aanvragen.

Voor wie

Ondernemers en organisaties op het gebied van cultuur, erfgoed, recreatie en toerisme in 1 van de volgende sectoren kunnen subsidie aanvragen:

  1. horeca;
  2. dagrecreatie;
  3. evenementenbranche; of
  4. verblijfsrecreatie.

Voorbeelden hiervan zijn: musea, festivals, (kleine) theaters, hotels, restaurants, evenementenorganisaties, dag attracties, campings, kermissen. Ook samenwerkingsverbanden in 1 van deze sectoren kunnen subsidie aanvragen.

Waarvoor

Je kunt subsidie aanvragen voor 2 onderdelen.

  1. Het ontwikkelen en uitvoeren van ideeën om uw bedrijf of organisatie aan te passen. Voorbeelden zijn: een kasteel dat naast de reguliere activiteiten ook andere activiteiten gaat ontplooien in de tuin bij het kasteel en een ondernemer die normaliter met frietkramen op festivals staat, die nu drive-ins heeft gerealiseerd. Of een festival dat nu via livestream is te volgen. Je kunt hierbij geen subsidie aanvragen voor alleen het ontwikkelen van ideeën. Voor alleen de uitvoering van ideeën is dit wel mogelijk.
     
  2. Het uitvoeren van maatregelen in het bedrijf of de organisatie, in verband met de anderhalvemetersamenleving. Voorbeelden van maatregelen zijn: een toegangssysteem voor sanitaire units op een camping, een reserveringssysteem voor een museum, stickers of borden die een looproute aangeven, schotten die tussen tafels of zitplaatsen kunnen worden aangebracht en een desinfectiezuil. Je kunt subsidie aanvragen voor materiaalkosten en voor kosten van werkzaamheden door derden voor het uitvoeren van maatregelen.

LET OP! Je mag maar 1 keer van een provinciale COVID-regeling gebruik maken. Er treedt in september ook nog een subsidieregeling in werking voor grotere theaters en podia (zaal met 250 zitplaatsen of meer). Kijk dus goed welke regeling voor jou het meest geschikt is.

Voorwaarden

Je kunt deze subsidie aanvragen als:

De volledige tekst van de regeling en de voorwaarden vindt u in de Regels Ruimte voor Gelderland 2016, paragraaf 6.39 Ondersteuningsmaatregelen voor ondernemers en organisaties.

Maximale bijdrage

  1. De subsidie voor het ontwikkelen en uitvoeren van ideeën om een bestaand bedrijf of bestaande organisatie aan te passen, is € 3.500.
  2. De bijdrage voor het uitvoeren van maatregelen in uw organisatie en bedrijfsvoering, in verband met de anderhalvemetersamenleving, is minimaal € 1.000 en maximaal € 5.000.

Je mag voor beide onderdelen subsidie aanvragen.

Subsidie aanvragen

Je kunt deze subsidie aanvragen vanaf 4 augustus 2020.

Je vraagt jouw subsidie aan via het subsidieportaal. Om in te loggen heb je eHerkenning nodig, niveau EH2+. Sta je ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en wil je iemand machtigen om jouw aanvraag in te dienen? Dan dien je een ketenmachtiging te regelen.  

Na het inloggen kom je terecht bij het aanvraagformulier. Je kunt jouw aanvraag als concept opslaan en in het subsidieportaal onder ‘mijn subsidies’ op een later moment weer openen.

Als je deze subsidie aanvraagt omdat je jouw bedrijf of organisatie wilt aanpassen, moet je beknopte projectinformatie met de aanvraag meesturen. Gebruik hiervoor dit format projectinformatie.  

Behandeling aanvraag

Voor deze subsidie is een totaalbedrag van € 1,5 miljoen beschikbaar. Je kunt subsidie aanvragen totdat dit bedrag is bereikt. Meer informatie vindt je op de webpagina over subsidies met een subsidieplafond.
 

Bron: Provincie Gelderland