Even voorstellen...

5 maart 2024 | Door:  Natalina Vujević


 

 De stagiaires van links naar rechts: Mathijs Karnebeek, Sacha Massop, Ellen Duenk, Chantal Nijhof en Floris Kraan.

Even voorstellen... Floris Kraan 

Hallo allemaal! Ik ben Floris Kraan, 20 jaar en ik kom uit Winterswijk. Ik woon daar nog bij mijn ouders. Ik heb wel oudere broers en zussen, het leeftijdsverschil tussen ons is vrij groot (oudste broer is 37). Mijn 2 broers en oudste zus hebben inmiddels in totaal al 5 kinderen, waardoor ik regelmatig ‘oom Floris’ word genoemd. Uiteraard vind ik dat erg leuk!

Nadat ik het VWO heb afgerond in Winterswijk, ben ik Accountancy gaan studeren aan de HAN in Arnhem. Inmiddels zit ik in het derde jaar van de studie. Het komende half jaar zal ik stagelopen bij Alfa bij de Accountancy op de MKB-afdeling, waarbij je me veelal op kantoor in Aalten kunt tegenkomen. Op het moment van schrijven zit ik in de derde week, ik ben goed opgevangen en vind het gezellig op kantoor.

In mijn vrije tijd ben ik graag met sport bezig en zul je me veelal op sportvelden tegenkomen. Zo padel ik zelf erg graag en ben ik veel met voetbal bezig. Ook spreek ik in het weekend graag af met vrienden. Ik heb zelf lange tijd gevoetbald, inmiddels voetbal ik zelf niet meer maar ben ik trainer geworden bij de JO15-1 en Vrouwen 1 van FC Trias. Ook hier heb ik het erg goed naar mijn zin!

Ik kijk uit naar de rest van de stage en hoop veel te mogen leren hier.

Groet, Floris

Even voorstellen... Sacha Massop

Even voorstellen! Mijn naam is Sacha, ik ben 24 jaar oud en 3e jaars student Finance, Tax and Advice aan de HAN in Arnhem.  Tijd om alle opgedane theorie toe te gaan passen in de praktijk. En dat mag ik de komende tijd gaan doen tijdens mijn stage op de fiscale afdeling binnen Alfa accountants en adviseurs.

De start van deze stage heeft ook wat anders te weeg gebracht. Sinds begin februari woon ik samen met 3 mannen, mijn vriend Bas en onze katers Frank en Loek. In de avonden sport ik graag, ik ben dan te vinden op de tennis/paddelbaan of in de sportschool. Ook werk ik in het weekend nog een dag bij Maron Meubels & Keukens als administratief medewerkster. De vrije tijd die overblijft spendeer ik graag aan mijn hobby’s zoals concerten bezoeken, stedentrips, tijd met vrienden doorbrengen en (moes)tuinieren in de nieuwe tuin die we op dit moment aan het verbouwen zijn.

Ik kijk er naar uit om van toegevoegde waarde te zijn voor het team, te groeien binnen Alfa Accountants, mezelf te ontwikkelen en nieuwe vaardigheden op te doen.

Groetjes Sacha

Even voorstellen... Chantal Nijhof

Ik ben Chantal Nijhof, 19 jaar oud en woon in het buitengebied van Neede. Ik woon hier samen met mijn ouders (Gerrit en Diana) en mijn 2 zussen (Yvet en Laura). Op onze thuislocatie houden wij 320 zeugen en houden we 2/3 van de biggen aan als vleesvarken, de andere 1/3 wordt verkocht als 25 kg big. Op de locatie aan de andere kant van de Needse berg hebben we een hengsten opfok met ongeveer 30 hengsten.

Nadat ik mijn HAVO op het Assink Lyceum in Neede en Haaksbergen in 5 jaar heb afgerond, ben ik doorgegaan naar Van Hall Larenstein in Velp. Hier ben ik bezig met de HBO opleiding Animal, Society and Business (Engelstalige Dier- en Veehouderij). Inmiddels heb ik al 2.5 jaar lessen gevolgd in Velp, waarvan 10 weken een buitenlandstage in Denemarken bij een melkveebedrijf. Nu is het tijd om een half jaar minoren te volgen. Ik heb onder andere gekozen voor de minor Agrarisch Advies en Accountancy aan Aeres Hogeschool, waarvoor ik twee dagen in de week stageloop bij Alfa in Zelhem, en om de week een les dag heb in Dronten. Naast de 2 stagedagen heb ik ook een 8 uren contract gekregen, en werk ik hier dus ook 1 dag in de week. De andere minor welke ik volg is Varkens- en Pluimveehouderij, voor deze minor heb ik ook om de week een les dag en voer ik een onderzoek uit op het varkensbedrijf van mijn schoonouders. Na het afronden van de minoren heb ik nog 1 jaar te gaan, dit schooljaar bestaat uit een half jaar meewerkstage, en een half jaar afstudeerstage. Ik ben nu dus bijna klaar met de uren in de schoolbanken, en kijk er naar uit om van het bedrijfsleven te mogen proeven.

Nog even iets over mijzelf; ik ben gemotiveerd, precies en betrouwbaar. Mijn vrije tijd gaat voornamelijk naar de paarden, op dit moment rijd ik er 3 waarvan 2 fanatiek op wedstrijd. Ik ben dan ook bijna elk weekend op een wedstrijd te vinden (voornamelijk in de springsport). De tijd die ik dan nog over houd besteed ik graag met mijn vriend, vriendengroep of familie. Ook vind ik het heerlijk om even een rondje hard te lopen, of wat lekkers te bakken. Verder vind ik het leuk om te helpen met het organiseren van activiteiten, zo heb ik verschillende activiteiten georganiseerd met de studievereniging (excursies, gastlessen, etc.), maar help ik ook bij de organisatie van het paardenevenement ‘Concours Berkelland’ van de paardenvereniging in Neede. Ik ben dus graag bezig met van allerlei activiteiten, en kan niet goed stilzitten!

Ik hoop het aankomende half jaar veel te leren, en een bijdrage te kunnen leveren aan het Alfa team!

Groetjes Chantal

Even voorstellen... Ellen Duenk

Hallo allemaal, ik ben twee weken geleden begonnen met mijn halfjaar stage bij Alfa Zelhem. Een aantal van jullie heb ik inmiddels al gezien maar voor degene die ik nog niet gesproken heb wil ik me even kort voorstellen. Ik ben Ellen Duenk, 19 jaar oud en kom uit het mooie dorpje Megchelen. Hier woon ik samen met mijn ouders, Jonny en Monic, en mijn zus, Janne. Ik zit in het derde jaar van de opleiding Accountancy aan de HAN in Nijmegen. Ik kom 32 uur in de week stage lopen, met als hoofdlocatie Zelhem, maar zal af en toe ook in Aalten te vinden zijn. Daarnaast voer ik een onderzoek in het teken van duurzaamheid uit bij Rouwmaat in Groenlo. In mijn vrije tijd ga ik veel naar de sportschool en ik vind het leuk om te wandelen. Ik hou ervan om gezellige dingen te doen met vriendinnen, dus de weekenden zijn meestal volgepland met feestjes. Daarnaast ben ik ook regelmatig te vinden bij mijn vriend in De Heurne. Ik kijk uit naar het komende half jaar en hoop veel te kunnen leren bij Alfa!

Even voorstellen... Mathijs Karnebeek

Beste lezers, mijn naam is Mathijs Karnebeek en ik ben 26 jaar oud. Sinds een klein half jaartje ben ik naast de HAN in Arnhem gaan wonen om lopend naar school te kunnen. Aan de HAN studeer ik accountancy en zit ik nu in mijn 3e studiejaar. Ik ben geboren en getogen in Varsseveld en in de weekenden ben ik hier nog steeds veel te vinden. In Varsseveld heb ik de meeste tijd met mijn moeder stiefvader broer en zus gewoond. Wat ik het liefst doe in mijn vrije tijd is sport kijken, zowel in het stadion van het mooie Vitesse als alle andere sporten op tv. Zelf heb ik bijna altijd gevoetbald, maar hier ben ik onlangs helaas mee gestopt. Verder vind ik het leuk om in de weekenden naar het café te gaan om bij te praten met de vrienden. Bij Alfa loop ik 20 weken stage van maandag tot en met donderdag. Dit doe ik op de agro afdeling in Zelhem. Ik heb voor agro gekozen omdat ik bij mijn vorige opleiding stage heb gelopen bij een bedrijf met melkvee en een bedrijf met geiten.

Even voorstellen... Maud ten Vaarwerk

Hoi allemaal, ik ben Maud ten Vaarwerk, 22 jaar oud en woonachtig in het mooie buitengebied van Zelhem. Nadat ik de opleiding Veehouderij op het mbo had afgerond in 2020 ben ik naar Van Hall Larenstein in Velp gegaan. Hier ben ik begonnen aan de opleiding Animal Husbandry (veehouderij). Voor mijn afstudeerstage ben ik vanaf begin februari tot halverwege juni, 5 dagen in de week voor Alfa bezig met het onderzoek: “In hoeverre beïnvloed de keuze van de bedding in ligboxen de directe kosten en hoe vertaalt deze keuze zich naar de indirecte effecten op het financieel resultaat in de melkveehouderij?”.  

Naast school ben ik graag bezig met mijn hobby’s. Eén hiervan is langzaam uitgebreid naar een eigenbedrijf in het fokken van Poule de Bresse kippen, waarvan ik de eieren en het vlees verkoop in de boerderijwinkel van Bronckhorsterbeef in Zelhem. Een andere hobby van mij is paardrijden, ik ga graag met onze paarden het bos in voor een buitenrit! Naast deze twee hobby’s vind ik het erg gezellig om met vriendinnen af te spreken en met de vriendengroep in het weekend naar feesten te gaan.  

Ik kijk ernaar uit om veel te mogen leren bij Alfa en wie weet zien we elkaar binnenkort. 

 

Even voorstellen... Lisanne Wesseling

Hallo allemaal. Mijn naam is Lisanne Wesseling, ik ben 22 jaar oud en woon in Lichtenvoorde. Ik woon hier samen met mijn vriend Rowen. 

Mijn ouders zijn gescheiden en mijn vader woont in Drenthe. Hier kom ik zelf ook vandaan en woont mijn familie ook allemaal. 

Bij mijn moeder zijn we nu met een gezin van 7 en bij mijn vader zijn we met z’n 6en. Het is dus als we met z’n allen zijn een drukke boel. 

In mijn vrije tijd kijk ik vaak iets op een van de streamingsdiensten, ga ik met vrienden afspreken of ga ik naar de sportschool. De laatste tijd ga ik ook vaak squashen met mijn vriend, zijn zus en zwager. 

Sinds 1 maart ben ik als secretaresse werkzaam bij Alfa Accountants en Adviseurs. 

Ik werk 40 uur en mijn standplaats is de locatie in Aalten. 

Hiervoor heb ik bij Obbink Service Center gewerkt. Hier had ik de functie administratief medewerker. De werkzaamheden die ik vooral deed waren telefoon opnemen, mail beatwoorden, afspraken inplannen, factureren en offertes maken. 

Ik kijk er naar uit om aan de slag te gaan bij Alfa. 

Groetjes, Lisanne 

Natalina Vujević

Natalina Vujević

Marketing en Communicatie

+31882531343 | nvujevic@alfa.nl


Meer over Natalina